Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

SAD: Homoseksualci imaju veće plate od heteroseksualaca

vecernje novosti  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 12. DEC 2017

Najnovija istraživanja pokazuju da homoseksualci imaju veće plate od heteroseksualaca u SAD.

Dvojica američkih ekonomista, Kristofer Kerpenter i Samjuel Epink, otkrili su da zaposleni homoseksualci u Sjedinjenim Američkim Državama zarađuju u proseku 10 odsto više novca od heteroseksualnih muškaraca na sličnim poslovima.

Istraživanje je takođe pokazalo sličnu razliku u platama lezbijki i heteroseksualnih žena. Prema rezultatima studije, lezbijke zarađuju oko 9 odsto više od heteroseksualki.

Ipak, po tom pitanju situacija se nije mnogo promenila, pošto su lezbijke već duži niz godina u proseku zarađivale više novca od heteroseksualnih žena.

Kako prenosi Sputnik, zaključeno je da biseksualni muškarci i žene imaju niže plate od svojih homoseksualnih i heteroseksualnih kolega.

Iako ekonomisti nisu mogli da odgonetnu tačne razloge za veću zaradu homoseksualaca, pretpostavljaju da se taj trend može odnositi na promenu stavova prema ovoj seksualnoj manjini, te da se to ogleda i u odgovarajućoj promeni njihovih primanja.

Druga pretpostavka je da su homoseksualci oduvek imali slične ili čak i veće plate u poređenju sa heteroseksualcima, ali većina njih nije otvoreno pričala o svojoj seksualnoj orijentaciji, tako da te informacije nisu bile dostupne naučnicima.

 

Vaši Komentari
a mozda je u to uracunat i "prekovremeni " rad
Srbija · 29.12.2017, 10:04
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi