Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

SAD će finansirati marginalizovane zajednice u Srbiji

www.sputniknews.com  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 15. SEP 2021

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) objavila je konkurs za programe za podršku marginalizovanih grupa u Srbiji. Sa dokumentom se upoznao portal „RT".

„U okviru ovog rada, Američka agencija za međunarodni razvoj u Srbiji nastojaće da podrži niz inicijativa čiji je cilj promovisanje pravde i širenje mogućnosti određenih zajednica u Srbiji čija su prava ugrožena (mladi, žene, osobe sa invaliditetom, LGBT osobe, manjine)", navodi se u opisu programa.
Radi se o osiguravanju zapošljavanja marginalizovanih grupa kroz razvoj njihove radne snage i poboljšanje izgleda za individualno preduzetništvo. Prema rečima predstavnika USAID-a, takve akcije će obezbediti „inkluzivan i održiv" razvoj Srbije.
Osim toga, kako se navodi u dokumentu, predstavnici USAID-a trebalo bi da teže partnerstvu sa narodom, vladinim institucijama i organizacijama civilnog društva u zemlji.

Ukupan iznos finansiranja iznosiće 6 miliona dolara, dok je za pojedinačne inicijative planirano da se izdvoji od 500 hiljada do 2 miliona dolara „u zavisnosti od raspoloživosti sredstava".
Ranije je objavljeno da USAID planira da izdvoji do 13,5 miliona dolara za „borbu protiv korupcije i nekvalitetnih usluga državnih struktura" samoproglašenog Kosova.

 

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi