Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Sport

RUSKI POP: Šta će vam te gej kopačke i frizure?

agencije  ·  rusija  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 08. JUL 2014
Foto: Tanjug/AP

- Drago mi je da naši igrači više ne učestvuju u promociji homoseksualnosti - napisao je u svojoj kolumni Aleksander Šumski.

Milioni građana Rusije ostali su zatečeni posle eliminacije njihove reprezentacije posle grupne faze Mundijala u Brazilu, a sveštenik Ruske pravoslavne crke Aleksander Šumski pokušao je da uteši sugrađane da to i nije toliko važno, s obzirom da ovo takmičenje promoviše homoseksualnost.

On je kritikovao šarenolike i kopačke jarkih boja, ističući da bi igrači posle pink i plavih kopački "mogli uskoro da počnu da nose i ženske gaćice i brushaltere".

Takođe je istakao da je su frizure koji su igrači imali bile "nezamislive".

Globalizovana liberalna ideologija očigledno želi da suproststvi hrišćanstvo i fudbal. U to sam siguran. Zato mi je drago što su ruski igrači ispali, i hvala Bogu, više ne učestvuju u promociji homoseksualnosti - napisao je Šumski u svojoj kolumni.

Rusija je zemlja sa "antigej" zakonima i domaćin Svetskog prvenstva 2018. godine.

 

Vaši Komentari
ja cesto ne vidim razliku izmedju izjava raznih nasih i ruskih, tojest ruskih ekstremista i ''popova''..cesto si im izjave takve kao da su iz iste kuhinje izasle...mislim.
Beograd1 · 09.07.2014, 7:26
ruski pope mislim da treba da se vratis Bogu, Bog je ljubav -nista vise ni manje od toga. Da li ti siris mrznju ili ljubav medju ljudima?
BG1 · 09.07.2014, 7:24
До 2018 г. ће незамисливе фризуре постати замисливе, ха ха:)
USA · 08.07.2014, 21:25
E bas me zanima kako ce da izgleda sledece svetsko prvenstvo u Rusiji! Da sam na mestu igraca evropskih zemalja, osisao bih se sto ludje i istrcao na teren u stiklama. Rusima u inat! Zatucani su nenormalno. Kod njih je svest zaostala u srednjem veku.
Novi Sad · 08.07.2014, 15:07
Ovde se ne radi o tesenju vec o diskriminaciji gradjana Rusije i promociji klero-fasistickih ideja. Svakako da se mi zapitamo zasto nas srbijansko rukovodstvo malo po malo navodi na tu stranu.
Dedinje, Srbija · 08.07.2014, 10:16
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi