Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Rusija zabranjuje promenu pola: ,,Tradicionalne porodične vrednosti su važne svakom od nas"

https://www.novosti.rs/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 10. JUL 2023

Državna duma će tokom jula meseca usvojiti zakon o zabrani promene pola, rekao je predsednik Donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin.

- Tokom jula donećemo odluku o zabrani promene pola - napisao je Volodin na Telegram kanalu.

Predsednik Državne dume podsetio je da su Rusi pre tri godine odobrili amandmane na Ustav koji predviđaju zaštitu „institucije braka, kao zajednice muškarca i žene".

Takođe je napomenuo da su doneti zakoni koji zabranjuju promovisanje netradicionalnih seksualnih odnosa, LGBT i pedofilije.

- Tradicionalne porodične vrednosti su važne svakom od nas... Juče je predsednik Češke rekao da „ako, ne daj Bože, Rusija pobedi, sve zapadne vrednosti će biti uništene". Jednom rečju, izneo je šta Vašington i Brisel planiraju. Žele da nam nametnu strane pseudovrednosti, unište identitet našeg naroda. Njihovi planovi su osuđeni na propast - ​​dodao je Volodin.

(Sputnjik)

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi