Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija

GSA: Reakcija povodom napada ispred kluba Mistik


Grozno za primetiti ali kod nas i dalje lud spremno zaskace zbunjenog. Da se podsetimo, u organizaciji GSA a u cijem ziriju je tada sedela i osnivacica i izvrsna direktorka GSA Mirjana Bogdanovic, 17. 5. 2013, u skupstini grada Beograda je urucena nagrada Duga odeljenju za rad u zajednici MUPa Srbije. Objavise tada uzbudjeno: "Iako je dobitnik ovogodišnje nagrade Duga jedno odeljenje u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, žiri je donoseći odluku bio inspirisan i radom mnogih drugih policajaca i policajki, onima koji stalno štite gej klubove i kafiće, koji rade na rasvetljavanju slučajeva nasilja i pretnji i svima onima koji su na najprofesionalniji mogući način zaštitili učesnike Parade ponosa 2010. godine, a mnogi od njih su zbog toga bili i povređeni."

Osam meseci kasnije GSA tvrdi ipak negativnu politiku MUPa ka LGBT zajednici Srbije. Kako objasniti ovu na prvi pogled naglu promenu? Pa lepo. Jasno je da u tom odnosu kod MUPa se nije nista kvalitativno promenilo od 2001. a ocigledan dokaz za to je i nedavna izjava bosa srpske policije o nenormalnosti LGBT osoba. Odgovor je da su jedine promene koje bodu oci u problematicnom odnosu sluzbenika MUPa i prebijenih LGBT gradjana Srbije procene i interesi GSA.
Dedinje, Srbija · 13.11.2013, 23:33


svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi