Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija

Tribina Parada i politika


sve je vec receno
Beograd, Srbistan · 15.04.2013, 14:34
Podignute tenzije su normalna stvar kada se pokusava postici koncenzus oko bilo cega i tribinu ovakvog tipa treba organizovati redovno dok Goran Miletic ne iskristalise ko vuce od aktivista na koju stranu. Zasto Labris ocekuje pozivnicu umesto da se kao deo LGBT zajednice sam ne pozove gde pripada? Nas sve treba da brine cinjenica da su LGBT organizacije finansirane iz fondova inostranih vlada, a kako citamo sta Jovanka pokusava da nam poruci izmedju redova, predstavnici ambasada i njihove vlade koriste borbu LGBT Srbije kao kusur za izmirenje dugova sa politickim predstavnicima Srbije. Po meni relevantan sagovornik tribine je onaj koji je uspesno doveo do kvalitativnog pomaka u zivotu zajednice, a u slucaju LGBT Srbije, cinjenica stoji svi su nerelevantni. Mileticu, koliko god da su ti namere dobre propasce plan ukoliko ovako nastavis. Molim te napravi organizacioni tim od predstavnika svih LGBT organizacija u Srbiji jer to daje legitimitet da zatrazite od politickog vrha garanciju za odrzavanje Prajda, pre odrzavanja povorke izadji na binu i iznesi zajednicku platformu sa direktnim zahtevom predsedniku, skupstini i vladi Srbije da zakonski izjednace sva prava seksualnih manjina sa pravima hetero vecine. Pitanje LGBT prava nije pitanje demokraticnosti jednog drustva vec pitanje zastite i postovanja ljudskih prava manjinskog dela stanovnistva tako da organizovanje referenduma sa LGBT pitanjem ne moze biti opcija zadovoljavajucem resenju. Mislim da se oko ovoga svaki pripadnik LGBT zajednice moze sloziti, zar ne?
Dedinje, Srbija · 15.04.2013, 15:09
Podizanje tenzija nikada nije normalna stvar
i mislim da je cela ideja Parade osmisljena na agresivnosti i nekonstruktivnosti.
Beograd, Srbija · 16.04.2013, 3:47
@Beograd, Srbija 3:47

Pa znas kako? Moj partner i ja dignemo tenziju jedan drugome kada treba da se dogovorimo oko necega u cemu imamo razlicito misljenje sto ne znaci da nismo normalni vec da komuniciramo i diskutujemo razlicite ideje i tako dolazimo do optimalnog resenja za obojicu. Tako isto i na poslu kada se donose odluke samo sto se tada proces dodatno komplikuje jer se radi u timu od minimum 3 donosioca jedne odluke. Apsolutno ne razumem zasto smatras da dizanje tenzija nije normalno? Zivot nije bajka.
Cela ideja iza Prajda i tu se apsolutno slazem jeste osmisljena na ideji agresivnosti i to kao odgovor na agresivnost hetero populacije koja nas ugnjetava. Meni ne pada na pamet da sedim u kuci i placem nad svojom gej sudbinom a ti ako si takav tip molim te primi moje najiskrenije saucesce.
Nekonstruktivnost je forma bunta pri cemu je kljucno naci odgovor na pravi razlog takvom ponasanju i onda ga sankcionisati. Prosecnom clanu LGBT zajednice nije u interesu da bude takav sto na zalost nije slucaj sa svim aktivistima i osobe sa takvim stavovima se moraju odstraniti iz organizacionog tima ukoliko zelimo organizovati Bg Prajd 2013 i dati jasan zahtev Srbiji.
Dedinje, Srbija · 16.04.2013, 10:51
Evo Dedinje je dao odlicnu ideju,krenite od nje!
Beograd · 16.04.2013, 12:39
U potpunosti se slazem sa Jovankom!
NS · 16.04.2013, 14:22
Ovo je tako žalosno... Pa stvarno, šta će nam Dveri i Obraz, kada se među sobom ovako koljemo?! I onda neko kaže kako gejevi u Srbiji nisu Srbi. Jok...
Beograd, Srbija · 04.09.2013, 2:59


svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi