Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija

Šta Biblija zaista kaže o gej braku


Poenta Biblije koju cini Stari i Novi zavet je ljubav i vera. Ako iskreno ljubis (volis) cinis dobro,ma ko to bio (musko ili zensko) ,a svako ko cini ugodna dela Bogu je mio. I sami apostoli su se odricali i sablaznjavali Gospoda ( Petar se odrekao Hrista pre nego sto ce petao zapevati pred njegovo Raspece)i nisu verovali u njegov Vaskrs dok im se nije ukazao...Pa ukoliko su oni kao Boziji predstavnici gresili i bi im oprosteno. Nije poenta sa kim si u krevetu,da li sam muskarcem ili zenom vec sta osecas u sebi, iskrenost ili laz.
Provincija,Srbija · 30.07.2011, 9:24
Da. lako je zloupotrebiti nedorecene citate iz nedorecenih tekstova.. pa tako i citate iz Biblije, koja je u mnogo cemu, ne samo u gej odnosima, nedorecena.

Sta, na primer, znaci "muska prostitucija"? Zar to nije ekvivalent zenskoj prostituciji, pri cemu se podrazumeva da se zena prodaje muskarcima? Po bibiliji proistice da je postupak zene kad se prodaje muskarcima prihvatljiv, ali ne i obrnuto?!

A ako se nigde ni u naznakam ne pominje Isusov stav o istoplnim odnosima, to samo moze znaciti dve stvari: ili je bio ravnodusan prema tome, ili je bio pozitivan prema tome, samo nije hteo ni on da se "eksponira"...

Lako je manipulusati nedorecenim citatima iz nedorecenih dela... RASTKO
beograd · 30.07.2011, 16:22
Svi Biblijski tekstovi prevedeni su iz Hebrejskog njihov i nasi jezici(Latinski,Starogrcki a danas Srpski itd.)
Se dosta razlikuju gramaticki.Sa tim u vezi veoma je vazno znati da jevrejski jezik nema prezenta nego samo -ako se to moze reci-perfekat i futur.To vec,donekle, izrazava svu egzistencijalnu napetost svake misli koja se sva poima izmedju perfekta i futura.Dok je glagol siromasan vremenima,bogat je oblicima:postoji sedam glagolskih oblika u kojima isti glagolski koren poprima nova znacenja:npr. Ubijam - ubijam se - koljem(okrutno ubijam) - dajem zaklati - zaklan sam itd.
Dok je nas nacin govora logican,subordiniran sa mogucnostima apstrakcije,dok je jevrejski paradoksalan,koordiniran,konkretan.

(citat iz Uvoda u Bibliji)

Tako da glagol "poznati" moze znaciti vise stvari i samim tim "nasilno poznati" (silovati).

Seksualni odnosi,fetisi,zaljubljenost nisu ljubav.Oni spadaju u egoizam(ponos) a to je smrtni greh...
Srbija · 03.08.2011, 10:32
ajde ne lupetajte! pisci biblije nisu znali za homoseksualnost bla bla...svakako da su znali, pa u starom rimu toga je bilo na izvoz....poruka biblije i kur'ana je jasna - homoseksualni odnosi su grijeh , naročito među muškarcima - o ženskoj homoseksualnosti se ne govori..."poznati"....u biblijskom tekstu ( i stari i novi zavjet) ta riječ ima značenje seksualnog odnosa...prema tome, braćo pederi - nema mrdanja ...i nema mjesta dilemi kad su monoteistički religiozni spisi u pitanju, te je žvaka da "ne znamo značenje riječi poznati i nije prilagođeno modernom životu ...bla...bla"....priča za malu djecu...budimo realni
sarajevo · 10.08.2011, 16:08


svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi