Slavimo 18 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Razgovaraćemo kad dođe na „Prajd“

alo  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 30. SEP 2013
Boban Stojanović

Gej aktivista Boban Stojanović na svom Fejsbuk profilu okačio je poruku koji je dobio od Branka Ružića, ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije.

Naime, Stojanović je dobio poruku: „Gdine Stojanoviću, molim Vas javite se ministru Ružiću na broj telefona...Srdačan pozdrav." Bivši učesnik "Velikog brata" i član Organizacinog odbora i ove godine neodržane „Parade ponosa", odgovorio je funkcioneru socijalista: "Kad jedne godine dođe na ‘Prajd', možemo da razgovaramo." Podsetimo, srpske vlasti su i ove godine kapitulirale pred pretnjama desničarskih organizacija i zabranile šetnju LGBT populacije.

Branko Ružić | Foto: Marko Rupena

I ovo, kao i prethodno, otkazivanje „Parade" opravdano je sprečavanjem potencijalnih nereda i žrtava, usled straha od nemogućnosti suzbijanja napada huliganskih grupa i organizacija, čak iako je najavljena aktivnost više od 5.000 policajaca.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi