Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Srbija

Rasvetljena dva napada na LGBT osobe

b92  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 19. MAY 2017

Beogradska policija rasvetlila je dva napada na pripadnike LGBT populacije koji su se nadavno dogodila u Beogradu.

Za počiniocima napada na transrodnu osobu na Trgu Republike, 8. maja ove godine intenzivno se traga, saopšteno je danas iz MUP-a.

Policija je identifikovala tri osobe, dva maloletnika i jednu punoletno lice, koje su 29. aprila u centru Beograda napale G.Š.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška telesna povreda.

Takođe, policija je rasvetlila i napad od 17. maja na N.M. u Požeškoj ulici, pa je protiv osobe koja je vrađala, ismevala i gurala N.M. po nalogu tužilaštva podnela zahtev za pokretanje prekršajanog postupka.

Kada je reč o napadu na T.D, koji se dogodio 8. maja na Trgu Republike, policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja i traga za počiniocem.

Do sada su pregledani video zapisi sa obližnjih kamera i radi se na identifikaciji napadača.

Tokom jučerašnjeg obeležavanja Međunarodnog dana protiv homofobije, transfobije i bifobije na manifestaciji na Trgu Republike došlo je do dva manja incidenta.

Naime, jedna osobe je na štandu Labrisa poprskala pivom grčke turiste, a druga osoba je nasilno oduzela balon od aktivista ove organizacije.

Policija je odmah privela ove osobe i protiv njih će, nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, biti preduzete odgovarajuće mere, navodi se u saopštenju.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi