Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Filmovi

Prvi lezbejski poljubac u istoriji južnokorejske televizije uzburkao duhove

pinknews  ·  južna koreja  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 03. MAR 2015

Poljubac dveju učenica prikazan u serijalu za školarce "Seonam Girls High School Investigators" prvi je lezbejski poljubac ikad prikazan na televiziji u Južnoj Koreji, a zbog niza pritužbi koje su uputili ogorčeni konzervativni gledaoci, regulatorna agencija istražiće da li je došlo do kršenja propisa.

"Pogledaćemo o čemu se radi i nakon toga proveriti jesu li prekršeni kakvi propisi prilikom emitovanja", saopštila je tamošnja komisija za komunikacije, dok su autori serije poručili kako je "sporni" poljubac bio "neophodan za priču", prenosi Pink News.

Prošle godine jedan lezbejski poljubac čak je uklonjen u montaži iz epizode serije Doctor Who koja je u Koreji emitovana putem BBC Worldwidea.

Trenutak u kojem silurijanska žena-gušter Madame Vastra (Neve McIntosh) ljubi svoju ljudsku ženu Jenny Flint (Catrin Stewart) tako nije bio vidljiv za gledaoce u Hong Kongu, Južnoj Koreji, Tajvanu, Tajlandu, Indoneziji, Maleziji i Singapuru.

"Kako bi bili u skladu s propisima emitovanja u Aziji, gde se emituje naš kanal BBC Entertainment, BBC Worldwide je učinio male izmene prve epizode u 8. sezoni emitovanja serije Doctor Who na način koji nije uticao na razumevanje priče", izjavio je portparol BBC-a.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi