Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Srbija

Protest protiv Parade ponosa u centru Beograda

b92  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 17. SEP 2017

Nekoliko desetina građana okupilo se u Bulevaru kralja Aleksandra kod Crkve Svetog Marka na protestu protiv Parade ponosa.

Okupljeni nose transparente protiv Parade, zastave Rusije i crkvenu ikonografiju: "Nemoral i gej sramotu nikad više u javnom životu", piše na jednom transparentu.

Mediji javljaju da ih je policija zaustavila kod Radio Beograda, kao i da su među njima bila i dva sveštenika i jedna kaluđerica.

Beogradska Parada ponosa pod sloganom "Za promenu" biće održana u Beogradu šetnjom učesnika od Cvetnog trga do Trga Republike.

Na ulicama je pojačano prisustvo uniformisane policije, kao i vozila i opreme Žandarmerije, ali reporter B92 sa lica mesta javlja da policije ima dva ili tri puta manje nego na prošlogodišnjoj Paradi ponosa.

Učešće na Paradi ponosa najavili su premijerka Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i ministri Zoran Đorđević i Branko Ružić, kao i lider LDP Čedomir Jovanovć i pripadnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi