Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Projekat za pomoć gej ljudima

021.rs  ·  Novi Sad  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 23. MAY 2012

Grupa za podršku mladim LGBT osobama "Izađi" iz Novog Sada počela je realizaciju projekta "Orman je za stvari", sa ciljem pružanja podrške mladim gej ljudima koji planiraju da prihvate sopstvenu seksualnost.

Projekat se odnosi i na pružanje podrške roditeljima mladih osoba, jer su oni podjednako važan faktor u procesu "izlaženja" (coming out), navodi se u saopštenju. "U pitanju je proces spoznaje i prihvatanja sopstvene seksualnosti. Više informacija može se dobiti na adresi www.comingout.org.rs, na kojem se nalaze i lične priče mladih koji su prošli kroz ovaj proces", navodi se u sopštenju.

Grupa "Izađi" je organizacija koja se aktivno od 2010. godine bavi podrškom, osnaživanjem i direktnim radom sa mladim LGBT osobama, kao i njihovim bliskim prijateljima i porodicama.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi