Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Profesorka Stojković o najavi izmena u udžbeniku biologije: Crkva pobedila nauku

https://rs.n1info.com/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 06. OCT 2022

"Ovo je pobeda crkve i klerikalnih i konzervativnih struktura u Srbiji. Tako biolozi vide sve što se sada dešava. Ovo nije pobeda ni struke, ni obrazovanja, naprotiv, ovo je udar na obrazovanje", kazala je za list Danas profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković, povodom najave da će udžbenici biologije za osmi razred morati da se menjaju.

Ministarstvo prosvete je danas saopštilo da je radna grupa Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, formirana na zahtev tog ministarstva, utvrdila da treba ispraviti nedostatke u sedam od osam odobrenih udžbenika biologije, koji se odnose na biološki smisao adolescencije, piše Danas.

Profesorka Stojković, inače članica komisije koja je radila predlog programa biologije za osmi razred, ocenjuje da je „politika opet nadvladala struku" i da je ovo „kapitulacija države pred crkvom".

„Struka se o ovome izjasnila i rekla da ono što piše u udžbenicima jeste po naučnim saznanjima i da tu nema ničeg irelevantnog, ali sada vidimo da je od znanja i nauke važnije zadovoljiti crkvu i njen politički uticaj u jednoj sekularnoj državi koju više teško da možemo nazvati sekularnom", kazala je Stojković.

 

Vaši Komentari
i da ne zaboravimo opet izabranu "gej"premijerku koja ne radi nista osim sto urusava sve sto su dosad gej organizacije postigli,Vuciceva pekinezerka je ona i brine se samo za svoje dupe...homosexualnost je dokazano da je prirodna stvar vise od stotina vrsta zivih bica ispoljava to ponasanje...a crkvi nije dosta sto nas je unazadila vise stotina godina ajde da podrzavamo primitivnost i nepismenost tako cemo lakse da manipulisemo sa ljudima kroz veru...steta sto ne vidim da je crkva toliko aktivna sto se tice nasilja nad zenama i decom...licemeri
Domy74 · Subotica, Serbia · 07.10.2022, 23:39
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi