Slavimo 18 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Pritužba Poverenici zbog diskriminacije LGBT populacije

n1  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 07. NOV 2017

Gej lezbejski info centar podneo je pritužbu Poverenici za zaštitu ravnopravnosti protiv Sekretarijata za informisanje Grada Beograd zbog diskriminacije LGBT populacije, jer je na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata novac dodelio onim medijima koji su diskriminisali tu populaciju i nije podržao nijedan LGBT projekat.

"Smatramo da je finansijskom podrškom tabloidima ALO, Srpski telegraf i Informer, Grad Beograd diskriminisao sve medije koji poštuju Kodeks novinara Srbije i profesionalno obavljaju svoje dužnosti, a naročito LGBT populaciju, koja je bila u više navrata na udaru dotičnih tabloida", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da Savet za štampu najviše pritužbi dobija upravo na te medije, da su Informer i Srpski telegraf dobili i opomene Poverenice, a da ih je grad Beograd podržao sa 15 miliona dinara.

Pored toga, navodi se da je Grad Beograd diskriminisao LGBT populaciju i time što nije podržao nijedan LGBT projekat, iako je u uslovima konkursa navedene da predloženi projekti treba da doprinose unapredjenju pripadnika te populacije.

"Ovo postaje zabrinjavajuća praksa gradskih i državnih institucija, gde se uprkos eksplicitnim uslovima konkursa i Akcionim planom za suzbijanje i prevenciju diskriminacije Vlade Srbije, ne podržavaju LGBT projekti", navodi se u saopštenju.

 

Vaši Komentari
Alo,Srpski telegraf i Informer nisu samo diskriminisali lgbt populaciju ,ovi mediji rasplamsavaju i mržnju,šovinizam i svaku vrstu ponižavanja i još gore nikad o jednom dešavanju ne pišu objektivo ,zavisi kome pripada pojedinac ili grupa ili kome pripada taj narod. Zaista strašno.Nažalost da isti imaju prostora i u drugim medijima i njihove" vodje" !
Prijepolje,09.11.17. · 09.11.2017, 7:08
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi