Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Sport

Pre 20 godina Headhunters huligani, a danas LGBT navijači!

telegraf  ·  uk  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 24. FEB 2016

Čelsi je dobio prvu LGBT navijačku grupu. Engleski velikan koji je šezdesetih godina prošlog veka, pa do pre desetak godina važio za klub koji ima jednu od najekstremnijih navijačkog grupa Evrope (najpre Šed bojs, zatim i čuvene Hed Hanterse) danas je ispisao novu stranicu.

Pridružio se sve popularnijoj mreži navijačkih grupacija (GSFN) koje podržavaju LGBT populacije na fudbalu, što do pre nekoliko godina nije moglo da se zamisli.

Klub sa "Stamford Bridža" se pridružio na taj način još nekim klubovima Premijer lige u misiji povećanja tolerancije između navijača i LGBT osoba. Prvi korak je napravio Arsenal 2013. godine, da bi ga kasnije ispratili Evrton, Mančester Siti i Totenhem.

Za očekivati je da uskoro tribine londonskog stadiona krasi i zastava LGBT Čelsi.

- 12 godina se borim protiv homofobije na stadiona i sada sam ponosan što je moj klub napravio ovakav korak. Dobrodošli svi na stadion Čelsija - poručio je za klupski sajt Čelsija predsednik GSNF- a, organizacije koja se bavi zaštitom i promocijom LGBT osoba na fudbalskim stadionima.

 

Vaši Komentari
Jednog suncanog dana te futuristicne 2036. godine clanak u beogradskoj stampi pored reklame za Fiata koji leti srbijanskim nebom objavice naslov "Pre 20 godina Obraz SPC huligani a danas LGBTIQ simpatizeri."
Dedinje, Srbija · 24.02.2016, 16:26
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi