Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Region

Poziv za organizaciju prvog Rijeka Prajda

crol  ·  Rijeka  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 27. MAR 2013

Udruženje LORI je na svom Facebook profilu objavila poziv svim zainteresovanim za učestvovanje u organizaciji prve riječke Povorke ponosa.

U pozivu koji potpisuje Inicijalna grupa za održavanje Riječke Povorke ponosa stoji kako ih je na to podstakao prošlogodišnji Marš podrške za splitski Pride te kako žele videti postoji li interes lokalne (LGBTIQ) zajednice za organizovanje Rijeka Pridea 2013. godine.

"Ideja je da se oformi Organizacioni odbor od desetak osoba, koji će voditi organizaciju Pridea u Rijeci. Ovim putem te pozivamo da se uključiš i postaneš član/ica Organizacionog odbora ili se priključiš timu volontera/ki. Bez obzira na prethodno volontersko i aktivističko iskustvo, seksualnu i rodnu orijentaciju, tražimo motivisane osobe, spremne na timski rad, otvorenost i realizaciju ideja. Više je područja na kojima se može raditi u organizaciji povorke ponosa, a odnose se na rad na PR-u i vizualnom identitetu, sigurnosti povorke, koordinaciji volontera/ki, te naravno na osmišljavanju te realizaciji same povorke. Osim same pripreme Povorke, volontiranje pruža mogućnost odabira teme, slogana i vizuelnog identiteta Povorke ponosa, te rada s medijima i političkim strankama i institucijama.

Povorka ponosa protestni je marš s političko-zabavno-kulturnim programom koji se kontinuirano održava u junu (od 2002. godine u Zagrebu i od 2010 u Splitu). Povorka ponosa predstavlja centralni, godišnji, javni, nekomercijalni i politički LGBTIQ događaj koji promoviše ljudska prava LGBTIQ osoba, nenasilje, pravo na javno okupljanje i delovanje, nepovredivost ljudskog dostojanstva, te slobodu izražavanja i kretanja.", stoji u pozivu.

Za prijavu je potrebno ispuniti ovaj upitnik te ga poslati na e-mail rijekapride@gmail.com.

Poziv je otvoren je do 7. aprila 2013. (nedelja), nakon čega će zainteresovani e-mailom biti obavešteni o daljim aktivnostima.

 

Vaši Komentari
Svaka cast za Rijeku i hrvatske aktiviste! Da li neko ima informacije koji je plan za Beograd Prajd?
Dedinje, Srbija · 27.03.2013, 12:09
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi