Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Region

Povorka ponosa 17. decembra u Podgorici

Radio Slobodna Evropa  ·  crna gora  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 11. NOV 2016

Četvrta Povorka ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro Prajd" biće održana 17. decembra u Podgorici, odlučio je Organizacioni odbor.

Kako je saopšteno iz organizacije Kvir Montenegro, uoči Povorke ponosa biće organizovana manifestacija „Nedelja ponosa", koja podrazumeva niz kulturnih, edukativnih i zabavnih programa, promociju crnogorskih i inostranih autora.

„Organizacioni odbor četvrtog Montenegro Prajda osmislio je manifestaciju Nedelja ponosa u maniru savremenih i modernih načina promovisanja kvir kulture i umetnosti uopšte, a koji su pre svega u službi građana Podgorice i Crne Gore", kaže se u saopštenju.

U okviru Nedelje ponosa, kako se navodi, biće organizovan niz manifestacija od književnih, muzičkih, dečijih, fimskih, polemičkih i analitičkih.

„Kvir Montenegro i Montenegro Prajd ugostiće relevantne umetnike i umetnice iz ovih oblasti, promovisaće crnogorske autore i autorke, predstaviti inostrane, i animirati što više prostora u samom gradu", kaže se u saopštenju.

Organizacioni odbor će više detalja o Povorci i Nedjelji ponosa saopštiti naredne sedmice.

Biće to četvrti "Montenegro Prajd" poslednjih godina.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi