Slavimo 18 godina postojanja
Gej Srbija
Filmovi

Potvrđeno: "The L Word" se vraća na male ekrane

crol  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 13. JUL 2017

Serija uz koju su se lezbejke širom sveta samospoznavale, uz nju plakale, smejale se i strepele nad sudbinama njenih junakinja, "The L Word", vraća se na male ekrane. Koliko god je njena autorka Ilene Chaiken bila meta nezadovoljstva fanova zbog besmislenog završetka poslednje sezone pre osam godina, sad je postala prelomna vest jer Showtime kreće u snimanje još jedne sezone.

Kako prenose svetski mediji, Chaiken će biti izvršna producentkinja, a uz nju će producentkinje biti i dosadašnje zvezde serije, Jennifer Beals (Bette Porter), Katherine Moenig (Shane McCutcheon) i Leisha Hailey (Alice Pieszecki).

U maju ove godine Chaiken je okupila glumačku ekipu i tom prilikom dala nagovestiti kako se nešto "kuva":

"Pričamo o tome celo vreme. Kad je 2009. godine emitovana poslednja epizoda serije, mislim da su mnogi mislili kako je letvica podignuta te da će sad biti puno serija koje potrtetiraju živote lezbejki. Ali nema ničeg. Mislim da se "L Word" možda treba vratiti".

Nova verzija "The L Worda" trebala bi imati novu glumačku postavu, no ostaće i neke od "starih" junakinja kako bi povezale staru i novu priču. Showtime trenutno traži nove scenaristkinje koje i same dolaze iz lezbejske zajednice, ne bi li se dobila sveža perspektiva o vezama, odnosima i životima lezbejki današnjice.

Podsetimo, prva epizoda "The L Worda" emitovana je 18. januara 2004. Bila je to prva, i tad jedina serija s mnogo eksplicitnog lezbejskog seksa i više-manje svim problemima s kojima su se lezbejke suočavale - coming out, roditeljstvo, veze, seksualni identiteti, starenje, razlike u godinama, pa i transrodnost - za ono vreme relativno slabo obrađivanu temu u popularnim televizijskim serijama.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi