Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Porodica i društvo izgubili bitku

b9.net  ·  Beograd  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 12. OCT 2010
Glumica Mirjana Karanović

Glumica Mirjana Karanović ocenila je da je nasilje na ulicama Beograda pokazalo da su porodica i društvo izgubili bitku u obrazovanju mladih ljudi.

Ona je u "Kažiprstu" B92 rekla da je jučerašnji dan pokazao da je Srbija na „milimetarskom početku velikog posla". Glumica je precizirala da se taj posao odnosi na ljudska prava, duhovnost i moral. Karanovićeva je rekla da je učestvovala u Paradi ponosa kako bi pružila podrušku nastojanjima LGBT populacije da se izbori za svoja prava.

„Bila sam tamo kako bih pokazala da moja podrška toj populaciji nije samo verbalna", dodala je ona.

Ocenivši da i vlast u Srbiji ima odgovornost za jučerašnje događaje, ona je dodala da „ima utisak da se sve u Srbiji radi kampanjski".

„Kao da smo u nekom rijaliti programu gde svi čekaju na SMS glasanje da vide ko će biti izbačen. Niko ne readi svoj posao bez obzira da li se to nekome dopada ili ne", rekla je Mirjana Karanović.

Ona je rekla da je izjava gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa o Paradi ponosa i neredima neprimerena i da gradonačelik Beograda Đilas „često daje nesmotrene izjave" koje kao političar ne bi smeo.

„Ja bih očekivala da on kao gradonačelnik podrži prava ugroženih grupacija i jasno osudi nasilje", rekla je Mirjana Karanović.

U Beogradu je u nedelju održana prva Parada ponosa uz učešće više od hiljadu osoba, a protivnici te manifestacije izazvali su nerede i incidente u kojima je su na meti huligana mahom bili pripadnici policije.

B92

Vaši Komentari
Bravo Miro!
Steta sto nije vise tako hrabrih i iskrenih medju nama.
Beograd · 19.10.2010, 2:13
Zahvalan sam bogu sto postoji ovakava zena u Srbiji i sto ima hrabrost u svom srcu.Bravo Miro ljubim te!
Novi Sad,Mario · 15.10.2010, 12:24
Hvala, gospođo Karanović. Nezamenljivi ste.
Beograd · 13.10.2010, 5:54
Mira Karanovic,divna si :-) jednostavno razumela si sta je se u nasem glavnom gradu dogodilo,i ne samo to,nego zalosno je sto nerazumeju nas,al opet sto nerazumeju,nego ti roditelji te dece koja je demonstrirala i terorisala grad su pokazali i dokazali u kojem smeru su krenuli,tuzno je da svojoj deci nerekose,neobjasnise,nenaucise ih sta je dobro,sta je tolerancija,sta znaci podrzati nekog jer sutra moze im podrska biti neophodna pa i od samih nas iz GAY SVETA.
Bern (transa) · 12.10.2010, 17:43
Svaka cast gospodjice Karanovic ! Naravno da je na Paradi ponosa porodica izgubila bitku , a odmah iza nje i drustvo .Porodica je ta odakle sve potice i dobro i zlo i ljubav i mrznja,odakle potice COVEK. A kod nas sve je naopako,nazalost ,svi su protiv manjinske populacije.Zalosno !!!
Prijepolje,12.10.10. · 12.10.2010, 9:06
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi