Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

"Ponosni burger" kao poruka jednakosti

crol  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 02. JUL 2014

Popularni lanac brze hrane, Burger King, pridružio se kompanijama koje zagovaraju jednakopravnost LGBT osoba.

Tokom dana objaviće video snimljen u njihovom restoranu u San Francisku, gde se prodavao "Proud Whopper". Osoblje mušterijama nije reklo šta je u burgeru omotanom u papir duginih boja. Kad bi ga otvorili, dočekala bi ih poruka "Svi smo iznutra isti", javlja portal LGBTQNation.

Ideja iza ovakvog poteza jeste, dakako, da se "ponosni burger" ne razlikuje od ostalih, osim po ambalaži. U dvominutnom videu prikazani su zbunjeni gosti koji se raspituju o burgeru u šarenom omotu, pokušavajući shvatiti po čemu je drugačiji, da bi kasnije shvatili o čemu je reč.

Jedno dete je tako reklo kako "misli da ovakav omot znači da svi imamo ista prava", a devojka koja se tamo zatekla rekla je kako ju je potez Burger Kinga rasplakao. U video su uvrštene i neke negativne reakcije, primera radi gosta koji je rekao kako zbog toga više neće kročiti u Burger King.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi