Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Kolumna

Pomahnitali mantijaši protiv parade ponosa

enovine - Bojan Tončić  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 23. SEP 2014
Photo: EPA/SRĐAN SUKI

Vekovno prakticiranje vlastitih ljudskih prava na odanost novcu i nekretninama, vrhovnim božanstvima ortodoksnih monoteista * Na zajedničkom poslu, u zajedničkoj akciji, policajci i popovi, sve baveć' se ljudskim pravima, što im je, svakako, u opisu radnih mesta; kao zlom policajcu, Crkvi je pripala dužnost da malo i zaplaši * Toplo - hladna štapska retorika * Ateisti Srbije: Primitivni, neobrazovani i zatucani moralni patuljak (Irinej) ponovo se oglasio, naravno, on je sablaznut, mada bi korisnije bilo da se sablazne nad svojim katastrofalnim neznanjem i užasavajućom nesposobnošću da izbegne logičke greške i unižavanje ljudskih prava * Državni sekretar Miličković: Policija će obezbediti paradu, ukoliko Vlada tako odluči * Dveri šetaju dan ranije i žale se na ambasadore, ombudsman Janković tvrdi da vlast pokriva druge probleme

Kao i proteklih godina uoči parade ponosa, najavljene za 28. septembar, pojačava se medijska baražna vatra, u koju se uključuje i Srpska pravoslavna crkva, ovoga puta svojevrsnim anatemisanjem LGBT populacije, koje potpisuje patrijarh Irinej, tekstom koji su u utorak preneli beogradski elektronski mediji. Kombinacijom stavova prepisanih od Policijskog sindikata, navodne zabrinutosti za sve učesnike manifestacije i stupidnim natuknicama o ljudskim pravima. Ornamentalni detalji crkvenog saopštenja su etiketiranje i stavovi o Srbima i državi Srbiji kao žrtvi ovozemaljskih i božanskih nedaća, te držanje prigodnog slova o prirodnom i neprirodnom, po ugledu na SPC i društvo nekažnjivih pedofila u mantijama. Uz takav usud, saopštava SPC, ne ide borba za ljudska prava, po pravilu "sebična", lišena božanskog, čak suprotna božjim instrukcijama u pravoslavnom tumačenju.

"Zar ste toliko zaslepljeni svojom pohotom i egoizmom da vam ne smeta stavljanje celog državnog aparata Srbije i pravljenja neosnovanih materijalnih troškova; izazivanje kod svoje braće i sugrađana tolikog nemira i bunta, često puta sa katastrofalnim posledicama s obe strane? Da li svojim 'paradama' propagirate samo svoja 'prava', ili možda pokušavate da nametnete svoj stil drugima, naročito neiskvarenoj deci i neiskusnoj omladini, zbog čega su sa punim pravom - zabrinuti njihovi roditelji i vaspitači? Samo vaše nastojanje da svoje parade nazivate "parade ponosa", ne svedoči li nesigurnost vaše savesti u ispravnost vašeg opredeljenja i načina življenja?", raspisao se Sinod SPC.

Nema nikakvu dilemu crkvena vlada o Gospojini, a ni inače, iako ima pitanja kojim demagoški, krupnosopstvenički poentira kod verujućih, podsmevajući se neverujućim poreskim obveznicima koji je neštedimice finansiraju.

"Zar se zaštita svojih privatnih prava sme i može ostvarivati gaženjem moralnih osećanja većine Čovečanstva? Zar se prezrenjem Zakona Božjeg i moralnog poretka ugrađenog u ljudsku prirodu, ostvaruje ljudsko dostojanstvo?Ako je gej seksualno opredeljenje opravdano i treba ga propagirati, na osnovu čega to isto ne važi i za pedofiliju, masovno raširenu u zapadnom svetu, incest... Po čemu je njihovo pravo manje pravo od takozvanog prava vaše seksualne (dez)orjentisanosti"?

Mantijaški ratni huškači

Tako mantijaške bitange drže slovo, po meri vlastite pameti i besprizornosti u zlostavljanju ucenjenih i slabih, kao usput, pretrpani obavezama i bogaćenjem mimo fiskalnih kasa, pozivanjem istinski osiromašenih građana da izdvajaju za ugrožene od poplava i siromašnu decu sa Kosova, dok broje grobljanski reket razrezan po eparhijama - feudima. To je vekovno prakticiranje vlastitih ljudskih prava na odanost novcu i nekretninama, vrhovnim božanstvima ortodoksnih monoteista.

Iz ugla članova crkvene vlade, naravno, zalaganje za ljudska prava LGBT osoba jednako je Crkvi dobro poznatoj pedofiliji, ali i incestu koji (za to nema optuženih mantijaša), naravno, caruje na Zapadu koji nam nameće svoje vrednosti. Pogotovu protiveći se našoj sklonosti ka klanju i zatiranju suseda, te blagosiljanju, odnosno crkvenim zvonima koja zvone zločinu i zločincima u čast.

Nije u crkvenom licemerju najvažnija, ali nije ni za potcenjivanje, činjenica da popovi, nekad učeni ljudi, prepisuju od policajaca, nikad pronicljivijih, kada treba pogađati volju izvršne vlasti. Evo dokaza:

"Da li zbog suštinski apsurdnog paradiranja država treba da u trenutnoj nemaštini troši milione za obezbeđenje šačice svojih sugrađana i njihovih gostiju za paradu od nekoliko stotina metara u centru Beograda. Ministarstvo unutrašnjih poslova mora da iz svih krajeva zemlje dovede na hiljade policajaca, da im obezbedi dnevnice, obroke, uz realne mogućnosti njihovih povreda, pa i životne ugoženosti", obznanjuje SPC.

Dikcija zajedničkog štaba

Isto misli i duboko zabrinuti Policijski sindikat, od koga je sve prepisano, ili je, možda, kojim slučajem, stav usaglašen u nekakvom zajedničkom štabu. Sindikat pendregdžija bio je malo brži, kako mu i priliči, popovi se, ipak, večnošću bave:

"Da li je potrebno da zbog jedne suštinski apsurdne manifestacije grad potroši milione da bi zaštitio šačice svojih sugrađana i njihovih gostiju koji će paradirati nekoliko stotina metara u centru Beograda. MUP mora da dovede iz svih krajeva Srbije hiljade policajaca, da im obezbedi boravak u glavnom gradu, dnevnice, obroke, a pritom, vrlo je realna mogućnost da mnogi od njih budu povređeni, a možda i da izgube život. Potrebno je angažovati bar 10.000 srpskih policajaca, što neće platiti ni mentori, ni zagovornici Gej parade nego ekonomski nejaka Srbija", piše Sindikat.

Na zajedničkom poslu, u zajedničkoj akciji, policajci i popovi, sve baveć' se ljudskim pravima, što im je, svakako, u opisu radnih mesta.

I nije važno ko je od koga prepisivao, ili ko je kako prorađivao uputstva iz štaba. Ili možda jeste...

Genije: Miodrag Ćakić/Diskoteka3D

Kao zlom policajcu, Crkvi je pripala dužnost da malo i zaplaši: "Ovih dana se ponovo nameće besprizorna gej - parada u Beogradu i Srbiji. Organizatori ovakvog paradiranja i njihovi mentori iz Evrope, ne žele da izvuku pouku iz svega što su uzrokovale prethodne parade: otpor velike većine građana, bez obzira na njihovo versko, političko, ideološko opredeljenje; nemir i izazivanje agresivnosti, buđenje rušilaštva i destruktivnosti, kod određenih slojeva društva - naročito mlađih, pripremanje vlasti da angažuje gotovo sav policijski aparat zemlje radi bezbednosti ove minorne grupe", piše Sinod, potpisuje Irinej.

Ljigavi skot u mantiji

Ljigavo, neljudski, dostojno jedino prezira.

Pripisujući sebi izmišljenih 80 odsto verujućih, ali i poučavajući građane da čvrsto stoji na braniku budžeta u koji ne uplaćuje ni dinar, a dobija popovske penzije i novac za izmišljene fakture radova na bogomoljama, svim odreda spomenicima kulture.

"Bilo kako bilo, imate pravo da paradirate, ali samo o svom trošku i trošku svojih nalogodavaca, ma kako se oni zvali, kako za paradu, tako i za obezbeđenje, no ne o trošku Srbije - bombardovane, razorene, moralno i ekonomski osakaćene, osiromašene, poplavljene, na stub srama prikovane. Uz sve to, ni mi ni vi, niti bilo ko od ljudi, ne smemo zaboraviti: sve nam je slobodno, ali nam nije sve na korist i dobro, niti na sticanje istinskog ljudskog dostojanstva. Ljudska prava i život se ne mere samo ljudskom pravdom, nego i onom Božjom, večnom i bogočovečnom", piše SPC.

LGBT aktivistkinje i aktivisti oslonjeni su, dakle, na mentore iz inostranstva, a SPC, najbogatija vladina nevladina organizacija, patriotski, na državni budžet; poseduje neuništivo dostojanstvo zlatnih slavina i skromni, otrcani vokabular, arhaičnog pozivanja na sabornost i večnost. Alat za ispraznu kontradikciju kojom treba ignorisati sekularnost države kao prolazno nevreme i slaviti nakazni antimodernizam, u sadejstvu sa sebi sličnima.

Photo: Beta

Ateisti Srbije u saopštenju objavljenom u utorak konstatuju da se "primitivni, neobrazovani i zatucani moralni patuljak se ponovo oglasio, naravno, on je sablaznut, mada bi korisnije bilo da se sablazne nad svojim katastrofalnim neznanjem i užasavajućom nesposobnošću da izbegne logičke greške i unižavanje ljudskih prava".

Primitivni i zatucani patrijarh

"Nazivanje građana Srbije homoseksualne prirode minornom grupom, te postavljanje pitanja zašto bi policija tu grupu štitila, ukazuje na katastrofalno, šta više zločinačko, kvazi-razmišljanje Gavrilovića, koji evidentno smatra da svi građani Srbije nisu ravnopravni i da policija ne treba jednako da ih štiti. Pozivanje na nemaštinu države, a uz činjenicu da on i njegova organizacija ne plaćaju porez, najobičniji je licemerni bezobrazluk. Iz poreza koji plaćaju svi građani Srbije, pa samim tim i LGBT populacija, finansira se i njegova štetočinska organizacija, sa fiksnih šest miliona evra godišnje, uz nepoznatu dodatnu sumu obezbeđenu kroz obavezne neustavne doplatne markice i razne 'poklone' ministarstava, finansiranih takođe budžetski", ističe se u saopštenju.

Ateisti Srbije naglašavaju da "to što su neki, podjednako primitivi i zatucani kao Gavrilović i njegova bratija, skloni tome da iskazuju agresiju, zapravo je pravi problem, a ne to što neko drugi (LGBT populacija) želi da iskorisit svoja Ustavna i zakonska, a ništa manje i ljudska, prava. i da samo prošeta, mirno, gradom i iskaže svoj protest".

"Ukazivanje na mogućnost povreda policajaca tokom "Prajda" zbog divljanja huligana koje inspirišu, pa neretko i predvode, sveštenici SPC, dodatna je kockica u mozaiku moralne nakaznosti ovog čoveka i organizacije koju predvodi. Takođe, okarakterisati slobodu i pravo na zakonom zagarantovanu jednakost svih građana kao apsurd može da uradi samo neko ko je zaista mentalno poremećen. Zabrinjavajuće je što neko tako teško bolestan zauzima takvu poziciju nezaslužene moći i uticaja na neobrazovano i lakoverno stanovništvo. Pozivanje na to da je SPC vekovni čuvar ljudskog dostojanstva i zdravih moralnih načela bi u drugim okolnostima bilo samo smešno, a ovako je prilično odvratno. SPC baštini mizoginiju, šovinizam, ksenofobiju i ratno huškanje, a što se moralnih načela tiče i zdravlja istih, treba li spominjati ikoga osim Kačavende i Pahomija?", kaže se u saopštenju Ateista Srbije.

Po dokazanom modelu toplo - hladno, oglasio se ombudsman za ljudska prava Saša Janković i rekao da je održavanje gej - parade problem "političkog establišmenta koji beži od suštinskih problema koji su teško rešivi".

"Ova zemlja je pred ozbiljnim izazovima, građani imaju niz problema čije rešenje čekaju, ovo je bacanje prašine u oči i čitava debata se zbog toga otvara o tome", rekao je ombusman.

I nije, kako je konstatovao, to pitanje stanja bezbednosti, oko čega se stalno vodi rasprava - to je, za one koji gledaju sa strane, i političko pitanje zbog onih koji koketiraju sa nasiljem, koji mere šta je popularnije, pa će tako raditi. To je, prema njegovom mišljenju, klasična krađa vremena i energije.

Patriotsko rušenje i paljenje Beograda: Zverjanske snage | Photo: Milica Jovanović

Na ulicama policija i dverjani

Odbori Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i evropske integracije pozvali su u utorak državne organe da omoguće bezbedno održavanje Parade ponosa, u nedelju 28. septembra, i apelovali na građane da skup protekne u duhu tolerancije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će, uprkos najavljenom štrajku Nezavisnog sindikata policije (NSP), obezbediti održavanje šetnje tokom Parade ponosa, ukoliko Vlada donese odluku da se ta manifestacija održi.
"Obezbedićemo minimalni proces rada, što je naša zakonska obaveza isto kao što nam je zakonska obaveza da se Parada ponosa održi, ukoliko Vlada tako odluči", izjavio je državni sekretar MUP-a Milosav Miličković.
On je rekao da će MUP sigurno obezbediti taj skup "onako kako rade ozbiljne države u savremenom i demokratskom društvu, kakvo je naše".

Pokret Dveri najavio je u utorak da će nastaviti kampanju protiv održavanja Parade ponosa i zakazao protest za 27. septembar.

Član starešinstva Dveri Vladan Glišić rekao je na konferenciji za medije da se Parada ponosa zloupotrebljava kako bi se uništavale porodične vrednosti i, kako je podvukao, srpski narod na još jedan način, u socijalnom smislu, upropastio.
"Kada dođete u situaciju da država to pretvori u svoj projekat, kada (šef Delegacije EU u Srbiji) Majkl Davenport najavi da će biti na tom skupu, onda je vreme da se skinu rukavice i da se više ne priča o tome kako je to politički korektna gej parada", rekao je Glišić.

Tekst preuzet iz e-novine.com

 

 

Vaši Komentari
pop vodi svoje ovce
Ostrvo Lezbos · 23.09.2014, 15:55
e pcelari, pcelari , za cega jadne te pcele , let koliko truda ,za tim voskom ima ,
a ovaj pali te svece i siri mrznju , hoce mo li to
pcelar · 23.09.2014, 11:26
jaoj Srbijo ako te crkva hlebom bude hranila osatces gladan
i bog se okrenuo od tebe od crkve


pa se zato bogu molim , dragi boze daj da trva raste posto broj , govdea iz dana u dan raste , i molim ti se boze ili im daj drugu pamet , ili im oduzmi to malo pameti sto imaju
jedan teolog · 23.09.2014, 11:18
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi