Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

“Paradi” nagrada publike u Briselu

beta  ·  Brisel  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 19. NOV 2012

Film srpskog režisera Srđana Dragojevića "Parada" dobio je Nagradu publike na Festivalu mediteranskog filma koji je 17. novembra okončan u Briselu dodeljivanjem nagrada.

Vredno priznanje filmu "Parada", koji je naišao na izuzetan prijem kod publike, u ime autora filma primila je ambasadorka Srbije u Belgiji Vesna Arsić na svečanosti u briselskom kulturnom centru "Botanik".

Velika nagrada žirija Festivala, na kojem je prikazano 66 filmova iz 25 zemalja Sredozemlja, pripala je delu marokanskog reditelja Nabila Ajuša "Božji konji", dok je Specijalna nagrada žirija dodeljena koprodukciji Bosne i Hercegovine, Nemačke, Francuske i Turske "Djeca" rediteljke Aide Begić.

Za najbolju žensku ulogu je nagrađena Marija Pikić, glavna glumica filma "Djeca".

Nagrada za najbolju mušku interpretaciju dodeljena je Reneu Bitorajcu za ulogu u filmu "Vegetarijanski kanibal" hrvatskog režisera Branka Šmita.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi