Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

"Parada" zabranjena u Dubrovniku

tanjug  ·  Dubrovnik  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 14. MAR 2012

Katolička crkva u Dubrovniku stavila je veto na prikazivanje filma "Parada" Srđana Dragojevića koga je u Hrvatskoj u poslednjih mesec pogledalo 150.000 ljudi.

Bez sumnje najprihvaćeniji film od strane publike iz celog regiona, kome nije promakla ni nagrada s jednog od najvažnijih filmskih festivala u Evropi i svetu - Berlinalea, dobio je crveno svetlo za prikazivanje od strane Dubrovačke biskupije u gradu koji se diči statusom grada kulture, pišu Slobodna Dalmacija i Dubrovački vjesnik.

Naime, zbog renoviranja jedinog gradskog zimskog bioskopa "Sloboda", Kinematografi Dubrovnik gostuju u dvorani "Visia", prostoru kojim upravlja Dubrovačka biskupija.

Kako se saradnja Kinematografa Dubrovnik s vlasnicima dvorane "Visia", kompanijom "Benfortuna" zasniva na programskoj koncepciji koju aminuje predstavnik crkve, film "Parada" nije prošao njihov minimum uslova da bude prikazan u dvorani ''Visia'', pišu ti mediji.

 

Vaši Komentari
Crkve kao i sve crkve i njihovi predstavnici.U proslosti su spaljivali naucnike,ubijala kraljice i kraljeve,obicne zene , a spanska inkvizicija ne povratila se ni u mislima. Ova danasnja zagorca nam zivot i sta jos dalje.....ljudi,napustite crkve i verujte samo u jednog Boga i to je dovoljno za zivot,zar ne ?
Prijepolje,20.03.12. · 20.03.2012, 10:34
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi