Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Region

Parada ponosa ove godine u Podgorici?

agencije  ·  Podgorica  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 04. APR 2013

Iako je najavljena za jun, još nije doneta odluka da li će se i kada tačno održati Parada ponosa u Podgorici, izjavio je direktor LGBT Foruma Progres Zdravko Cimbaljević.

U Izveštaju o radu Ombudsmana za prošlu godinu, objavljenom juče, ocenjeno je da je Crna Gora unapredila odnos prema osetljivim društvenim grupama, ali je diskriminacija i dalje prisutna prema Romima, LGBT i osobama sa indvaliditetom, ženama, starijima i manjinskim narodima.

Cimbaljević kaže da konačna odluka o tome da li takva ocena može da utiče na eventualno odgadjanje Povorke ponosa, koja je najavljena za jun 2013, još nije doneta.

'- Mislimo da će povorka ponosa biti održana ove godine, u toku su konsultacije kako sa zajednicom tako i sa mnogim drugim faktorima koji će uticati i koji utiču na organizaciju prvog dogadjaja ove vrste u Crnoj Gori - rekao je Cimbaljević za podgorički Radio Antena M.

Radi se o dogadjaju koji je pod visokim stepenom bezbednosti, rekao je on.

- Organizacioni odbor Foruma svakako će u njkraćem roku upoznati javnost sa odlukom,odnosno saopštićemo stav u vezi sa tim i eventualno datum održavanja - rekao je Cimbaljević.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi