Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Papa se povlači zbog gej afere?

agencije  ·  Vatikan  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 22. FEB 2013

Prema poslednjim informacijama iz Vatikana, papina ostavka povezuje se, između ostalog i s izveštajem o gej aktivnostima pojedinih visokopozicioniranih zaposlenika crkve.

Papin glasnogovornik nije potvrdio, ali ni demantovao ove tvrdnje objavljene u dnevnom listu La Republica koji je naveo kako je papa doneo odluku o povlačenju još u decembru, odnosno po prijemu izveštaja o "neprihvatljivim" odnosima koje su pojedini crkvenjaci imali s osobama istog pola, te su radi toga sada žrtve ucene.

Izveštaj o postojećem gej lobiju u Vatikanu samo je još jedan u nizu gej afera koje potresa samo srce crkve, a koje su započele još 2007. godine te se nastavile sve do danas. Očigledno Benedikt XVI više nije mogao služiti vernicima s takvim bremenom na svojim leđima - gej sveštenika koji otvoreno izlaze u gej klubove.

Podsetimo, papa je striktno zabranio da se gejevi primaju u sveštenike.

 

Vaši Komentari
Ovo nije ništa novo još pre neko što je Acinger izabran znalo se da je on pedofil .To štš mrzi gejeve svi pedofili ne mogu da podnesu gejeve i obrnuto.
U našem pravoslavlju nije ništa naročito da čujete da je vladika pedofil.Tako se desilo da su vladiku Pahojija oslobodili optižbe zbog zastarelosti postupka a većem broju dece isplatili oštetu za silovanje. Pazite se pedofila gejevi su pitoma lica .
Kruševac - Srbija · 25.02.2013, 1:08
a sta bi radio sa svestenicima?drzao bi im svecu?:)
ChubbyBear · Serbia · 24.02.2013, 23:05
Ja ne znam, ja jos nisam naisao ni na jednog geja svestenika u Senti i u okolini..Ako neko zna konkretno, molim da mi napise gde mogu naci tih svestenika na ovim i slicnim gej stranicama..
Senta · 23.02.2013, 6:38
http://alexandarlambros.wordpress.com/2013/02/22/habemus-papam/
kosmos · 23.02.2013, 4:59
Ovi podaci nisu nista novo.Taj "problem" je prisutan u crkvama stotinama godina. U nasim crkvama ,u Srbiji, to je vrlo cesta pojava i vise je nego poznato sta se desava bilo sa mladim,mladjim ili starijim svestenicima.Poznato nam je to,zar ne ?
Prijepolje,23.02.13. · 23.02.2013, 1:52
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi