Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

"PACKA" OBRAZOVNOM SISTEMU

www.blic.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 05. MAR 2020
www.jugmedia.rs

Zaštitnik građana pokrenuo je postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih organa nakon što su objavljeni tekstovi u medijima u kojima se navodi da je juče grupa od oko dve stotine srednjoškolaca, po navodima medija samoorganizovanih preko društvenih mreža protestovala u Leskovcu zbog najave da će se u tom gradu održati Parada ponosa.

Osim toga, navodi se i da je tokom protesta bilo incidenata i da su okupljeni srednjoškolci uzvikivali neprimerene i uvredljive parole.

"Zaštitnik građana već godinama ukazuje na to da je potrebno u obrazovni sistem u većoj meri uključiti obrazovanje o ljudskim pravima radi smanjivanja netolerancije prema ranjivim društvenim grupama i razbijanja predrasuda i stereotipa", navodi se u saopštenju ove službe.

Oni dodaju da je cilj institucije da postupcima kontrole zakonitosti i pravilnosti rada utvrdi koje su mere škole preduzimale, preduzimaju i planiraju da sprovedu u cilju povećavanja znanja dece i učenika u ovoj oblasti, razvijanju tolerancije prema različitostima, uz istovremeno razbijanje stereotipa i predrasuda.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi