Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Svet

Otac pozvao na linč svoje transrodne ćerke

blic  ·  rusija  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 02. NOV 2016

Tek venčana 25-godišnja transrodna žena iz dela Rusije koje naseljavaju muslimani je brutalno ubijena nakon operacije promene pola, tvrde ruski mediji.

Raina Aliev, ranije poznata kao Adam je ubijena nekoliko dana nakon što se udala za muškarca koji se zove Viktor, izvestila je lokalna tv Ren, a prenosi San.

Do ubistva je došlo nakon što je otac žrtve Alimšaih Aliev rekao tv stanici: "Neka ga ubiju, ne želim više očima da ga vidim".

- Dovedite ga ovde i ubijte pred mojim očima - kazao je otac.

Raina je o pretnjama obavestila lokalnu policiju. Nije jasno gde je žrtva ubijena, ali je telo isečeno do neprepoznatljivosti.

Žrtva je iz čečenske porodice koja živi u Dagestanu, regionu nastanjenom muslimanima između Kaspijskog mora i Čečenije.

Nakon što je imala operaciju promene pola u Moskvi prošlog meseca, ona se udala a svega nekolko dana kasnije je ubijena, tvrde izveštaji.

Nije jasno takođe ni da li je brak koji je sklopljen bio zvaničan. Tv Ren je izvestila da su mladića mrzeli zbog netradicionalnog seksualnog opredeljenja, a kada je promenio pol zbog toga je osuđivan i dobijao je pretnje.

Mladić je odlučio da promeni pol jer je želeo da se venča s Viktorom, čovekom kojeg je voleo. Venčanje je šokiralo lokalno stanovništvo.

Komšinica njegove porodice tvrdi da je otac žrtve dobio "srčani udar" kad je saznao za promenu pola i venčanje i pozvao ljude da ubiju njegovog sina.

- Prevario ga je, otišao u Moskvu, promenio pol i pretvorio se iz momka u devojku - kaže komšinica.

I majka žrtve podržava stavove oca.

- Ne želim da ga vidm. Rodila sam sina, a sad šta? Ovo je takva sramota za porodicu - rekla je ona.

Prema nekim izveštajima, majka je neprekidno plakala nakon operacije i navodnog venčanja.

- Promena pola je sasvim zabranjena u islamu, i to je protv Alaha. Takva operacija može da se izvede samo u jednom slučaju - kad je osoba rođena kao hermafrodit i mora da se opredeli za jedan pol. Ako to uradi iz nekih drugih razloga onda je proklet zajedno s hirurzima koji su to izveli - rekao je dagestanski muftija.

Raina je rođena kao Adam, ali se podvrgla operaciji koja je uključivala i implante za grudi i uklanjanje penisa.

- Poznavao sam Adama. Nosio je helanke, imao je feminizirane pokrete, čak mu je glas zvučao ženski. Završio je školu i otišao u Moskvu gde je radio u noćnim klubovima i dobro zarađivao. Ne krivim ga zbog promene pola. Njegova ženska priroda je pobedila i on je odlučio da ispravi grešku - rekao je Abdutagur Israpilov, zamenik seoskog načelnika.

On kaže da je čuo da je Adam promenio pol kako bi se venčao.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi