Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Osnovana organizacija Parada ponosa

glas-javnosti.rs  ·  Beograd  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 29. JUL 2011

Radi jednostavnije kooridinacije Parade ponosa Beograd, osnovana je istoimena organizacija, čiji je osnovni cilj kontinuirano održavanje manifestacije Parada ponosa Beograd, kao i organizovanje prateće manifestacije Nedelja ponosa.

Organizacija Parada ponosa Beograd je nevladino, neprofitno udruženje građana, formirano konsultativnim procesom više od 10 nevladinih organizacija za lezbijska, gej, biseksualna i transrodna prava, odnosno više od 30 zainteresovanih pojedinaca, navodi se u saopštenju.

Vaši Komentari
Ova organizacija je nastala nekoliko dana posle Parade ponosa 2010. Registrovana je krisom, van znanja vodece organizacije koja je vodila projekat Parada ponosa-Gej strejt alijanse. Konsultativni procesi koji su vodjeni nakon otkrica da je nastala ova "organizacija" su puka formalnost na koju se evo po prvi put ovde pozivaju. Ovo je zaista sramno uradjeno. Od ove organizacije ocekujem nista manje nego posao koji je uradjen prosle godine, ukoliko se to ne dogodi-licno cu se postarati da to ujedno bude i njihov poslednji pokusaj organizovanja Parade ponosa. Sve se da ispraviti, ali sto bi moj prijatelj rekao: "Ne mozes da koristis non stop precice a da ne ukaljas cipele!"
Beograd · 02.08.2011, 23:18
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi