Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Opoziv ambasadora dokaz šizofrene spoljne politike Srbije

https://beta.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 20. MAY 2021
Nikola Kosović

Generalni sekretar Pokreta "Oslobođenje" Nikola Kosović ocenio je danas da je odluka o opozivu srpskog ambasadora u Poljskoj zbog potpisivanja pisma podrške tamošnjoj LGBT zajednici još jedan dokaz da je spoljna politika Srbije "šizofrena i bezglava".

"Niko u ovom režimu više nije siguran za šta se zalažu, oni su kao nenavođeni diplomatski projektili. Pa sam (predsednik Aleksandar) Vučić je u septembru potpisao Vašingtonski sporazum u kome jedna od tačaka eksplicitno obavezuje potpisnike da globalno promovišu LGBT prava", naveo je Kosović u pisanoj izjavi.

Kosović je dodao da izgleda šizofreno kada vlast koja "maše po svetu činjenicom da ima premijerku iz LGBT zajednice i da usvaja zakon o istopolnim partnerstvima", sada zbog toga smenjuje sopstvene ambasadore.

Taj pokret je ocenio da ambasador zaista treba da bude opozvan zbog promocije LGBT prava i mešanja u interne stvari druge države, ali da je licemerno i neprincipijelno kada to čini vlast koja javno promoviše ista ta prava.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković opozvao ambasadora iz Varšave Nikolu Zurovca jer je, bez konsultacija sa Beogradom, potpisao pismo podrške poljskoj LGBT zajednici, zbog čega su vlasti te zemlje odložile planiranu posetu Selakovića.

 

Vaši Komentari
Ne može ambasador bilo koje države da radi ništa na svoju ruku. Mogao je prethodno, pre potpisivanja, da se konsultuje sa svojom Vladom i ministrom spoljnih poslova. On predstavlja državu i politiku države i njegovi postupci su postupci jedne države. Drugo je to što nama gay osobama to ne odgovara ali diplomatija ima svoja pravila.
Novi Sad · 21.05.2021, 0:18
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi