Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Odzvonilo ekvadorskim klinikama za “lečenje” gejeva i lezbejki

labris  ·  Beograd  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 30. JAN 2012

Zahvaljujući novoj ekvadorskoj ministarki zdravstva koja je autovana lezbejka, ekvadorske religijske klinike za "lečenje" gejeva i lezbejki biće zatvorene.

Nakon što je ekvadorski predsednik Rafael Correa najavio da je Carina Vance Mafla najnovija članica njegovog kabineta, ministarka je odmah najavila bolju saradnju s ljudsko-pravaškim organizacijama i da će uz pomoć istih zatvoriti preostale religijske klinike koje "leče" LGBT osobe.

Carina Vance Mafla predano se bori za LGBT prava i dugi niz godina je bila izvršna direktorka lezbejske organizacije za ljudska prava koja se zove Fundacion Causana.

Peticije pokrenute na stranicama Change.org i Allout.org skupile su preko 150 000 potpisa kako bi ekvadorska vlada pozatvarala preostale klinike, a imenovanjem ministarke predsednik Correa dokazao je da će i dalje sprovoditi pro-LGBT politiku u Ekvadoru.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi