Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Region

Održana Parada ponosa u Bosni: aktivisti online ukazali na probleme sa kojima se susreću

https://noizz.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 26. AUG 2020
Druga BiH parada ponosa počela je onlajn u ponedeljak u 12 sati. U isto vreme kad je počeo onlajn skup okupila se manja grupa LGBT aktivista u centru Sarajeva kako bi ukazali na neravnopravan položaj ove grupe stanovništva.

Organizatori su još ranije odlučili da onlajn putem ukažu na probleme s kojima su susreću prvenstveno zbog loše epidemiološke slike koja već nekoliko meseci dominira širom sveta, prenosi radio Sarajevo.

Isto tako, serija priča o navedenoj manjini je predstavljena na Fejsbuk stranici BiH parade ponosa. Organizatori ovog protesta su podvukli da će paradu ponavljati svake godine dok ne dobiju, kako kažu, ista prava i ravnopravan suživot sa svim građanima i građankama.

Podršku aktivistima BiH parade pružio je i ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Metju Fild. On je na svom Tviteru profilu objavio zgradu Ambasade Velike Britanije u Sarajevu sa zastavom Duge u znak podrške prajdu te napisao: “Za svu našu braće i sestre #LGBTIQ”.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi