Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Prikazi

"Odavde do večnosti" bez cenzure!

mtsmondo.rs  ·  SAD  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 09. APR 2011
Scena iz filma "Odavde do večnosti"

Roman "Odavde do večnosti", po kojem je snimljen istoimeni kultni film sa Deborom Ker i Bertom Lankasterom, biće objavljen posle 60 godina, u digitalnom izdanju i sadržaće psovke i scene homoseksualnog seksa koje je autor Džejms Džouns bio primoran da izbaci iz rukopisa pre nego što je otišao u štampu.

Kako prenosi BBC, piščevi nasledinici postigli su dogovor sa izdavačkom kućom "Oupen roud" da se objavi novo izdanje sa dve scene gej sadržaja. Necenzurisana verzija Džounsovog romana o američkim vojnicima, stacioniranim na Havajima neposredno uoči napada na Perl Harbor, biće dostupna od 10. maja.

Ona će sadržati scenu u kojoj vojnik Andjelo Mađo (kojeg u filmu igra Frenk Sinatra) priznaje da je dobio novac za oralni seks sa muškarcem.

Tekst novog izdanja sadržaće i scenu u kojoj je opisana istraga povodom homoseksualnih aktivnosti u vojsci, kao i brojne psovke koje je prvobitni izdavač smatrao neprikladnim i zahtevao da budu izbačene.

Džouns, koji je služio vojsku na Havajima pre izbijanja Drugog svetskog rata i borio se u bici kod Gvadalkanala, u početku je odbijao da cenzuriše svoj roman.

"Stvari koje sada budemo izbacili pojaviće se za pet ili 10 godina u nekoj drugoj knjizi, a mi ćemo se pitati zašto smo mislili da ne možemo da ih ostavimo.

Pisanje mora da se razvija u pravcu što veće iskrenosti", napisao je tada svom izdavaču Džouns.

Na kraju je, ipak, pristao da izbaci "odredjen broj" psovki, izjavila je njegova kćerka Kajli "Njujork tajmsu".

Roman je objavljen 1951, a dve godine kasnije je po njemu snimljen holivudski klasik, poznat po sceni poljupca na plaži, koja je u to vreme šokirala javnost.


(Tanjug/MONDO)

 

Vaši Komentari
uvek sam znao da je frenk sinatra bio tezak drkadzija ali izgleda da je bio i pusikurko :))))

hvala na objavi :)
Nis,Srbija · 16.04.2011, 7:53
Ma sve vojske sveta su iste - kao i svi muski skupovi duzeg karaktera (mornari, zatvorenici, muske skole)i normalno je da zato sto su muskarci upuceni jedan na drugoga u duzem periodu, u razlicitim, i intimnim situacijama, da zato "nista sto je ljudsko nije mi strano" - ja to savim dobro znam, provereno!... Pitanje je samo koliko neko hoce da bude slep....
rastkobg · Belgrade, Serbia · 09.04.2011, 7:22
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi