Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Muzika

Od sapunica do pop ikone: Kajli slavi 52. rođendan

https://nova.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 29. MAY 2020
Kylie Minogue

Prodala je više od 80 miliona ploča, preživela rak dojke i postala jedna od gej ikona današnjice. 28. maja proslavila je 52. rođendan.

Rođena u Melburnu, prkosila je kritičarima koji su prerano otpisali kao “ptičicu cvrkutalicu” i izrasla u jedan od najvećih australijskih kulturnih izvoznih proizvoda i internacionalni seks simbol. Svoju prvu ulogu u TV seriji dobila je kada je imala samo jedanaest godina.

Zbog svog zalaganja za destigmatizaciju obolelih od HIV-a i podrške kampanjama legalizacije istospolnih brakova, Kajli ima odanu i široku publiku LBGT populacije, koja je naziva “veleposlanicom univerzalne ljubavi”.

Njen ljubavni život godinama je punio naslovnice tabloida, a tokom 2005. godine, bila je otvorena i brutalno iskrena o svojoj borbi za rakom dojke. Nakon izlečenja podizala je svest o potrebi preventivnih pregleda čak i u tridesetim godinama života.

U Velikoj Britaniji je sa svojih 29 top 10 singlova najuspešnija pevačica posle Madone, a u svetu je prodala do sada 40 miliona singlova i 25 miliona albuma.

Njena najpoznatija pesma je “Can’t Get You Out Of My Head” koja je ujedno proglašena i najpevljivijom pesmom svih vremena. Nedavno je objavljena vest i da Kajli radi na svom petnaestom po redu studijskom albumu, koji će svetlost dana ugledati do kraja godine.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi