Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Obradović (Dveri): Borba za prosvetu i medije bez LGBT propagande tek počinje

www.danas.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 13. OCT 2022

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da taj pokret pozdravlja odluke stručnih komisija i nadležnog Ministarstva prosvete da se preispita sedam udžbenika iz biologije u kojima su pronađeni „sporni sadržaji LGBT propagande kojima tu ne sme biti mesta".

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da nadležni treba da preispitaju i druge udžbenike na koje su ukazali, kao što su istorija za osmi razred osnovne škole i sociologija za četvrti razred srednje škole gde je, po oceni Dveri „ubačena LGBT ideologija bez ikakvog kritičkog osvrta i ponuđenog drugačijeg mišljenja".

„Borba za prosvetu i medije bez LGBT propagande nije gotova već tek počinje. Možemo očekivati ogroman otpor u svim onim nasleđenim soroševskim strukturama u srpskom obrazovanju, kao i u intelektualnim i političkim krugovima koji podržavaju LGBT ideologiju", rekao je Obradović.

On je dodao da su to oni isti intelektualni i politički krugovi „koji traže izbacivanje verske nastave iz škola", i zalažu za priznanje „lažne države Кosovo, uvođenje sankcija Rusiji, članstvo Srbije u NATO ili priznanje izmišljenog genocida u Srebrenici".

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi