Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Region

Objavljen datum 16. zagrebačke Povorke ponosa

crol  ·  hrvatska  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 18. FEB 2017

Dok se svetom širi talas netolerancije, nepravde i nejednakosti, mržnje, nasilja i tuge, više je no važno da zajedničkim snagama što glasnije i što jasnije kažemo da to nije svet u kom želimo živeti sa svojim porodicama i u kom želimo odgajati svoju decu. Najglasnija i najvidljivija prilika za to je ovogodišnja Povorka ponosa, poručuju iz udruženja Zagreb Pride u pozivu volonterkama i volonterima koji bi im se trebali priključiti u organizaciji.

Zagrebačka Povorka ponosa zakazana je za 10. juna 2017., a prethodiće joj Mesec ponosa koji koji ove godine započinje 17. maja, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT).

Kako bi sve bilo organizovano besprekorno i pravovremeno, Zagreb Prideu je potrebna pomoć, a ove godine će odabrane volonterke i volonteri trebati učestvovati na najmanje tri (od četiri) uvodne radionice, nakon čega će moći birati oko čega se žele više aktivirati: celokupnog delovanja Zagreb Pridea koje obuhvata edukacije u školama, radionice za zajednicu, predavanja, panele kojima se borimo protiv homo/bi/transfobije, oko Povorke, programa i sadržaja koji prethode samoj Povorci (Mesec ponosa) i programu nakon Povorke (zabavni sadržaj nakon same Povorke i Partycipacija), komunikaciji i umrežavanju i još mnogo toga.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi