Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Srbija

Novi Pazar: Predstavljen priručnik za LGBT mlade

radiostoplus.com  ·  novi pazar  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 17. SEP 2017

Priručnik o bezbednosnoj kulturi za LGBT mlade u kojem su predstavljeni svi vidovi zaštite ove populacije predstavljen je juče u Novom Pazaru.

Autor priručnika Aleksandar Prica iz Asocijacije Duga iz Šapca rekao je radiju Sto plus da ovaj priručnik nudi veoma korisne informacije o prevenciji nasilja nad LGBT osobama.

"U priručniku LGBT mlade upoznajemo sa vidovima zaštite od mogućih napada i načinima prepoznavanja svih vidova nasilja, a akcenat smo stavili na mesta gde se nasilja mogu dogoditi", rekao je Prica.

On je dodao da svi građani bez obzira na različitosti imaju pravo da se upoznaju sa bezbednosnom kulturom i aktivnostima koje ona podrazumeva.

Asocijacija Duga u saradnji sa misijom OEBS poslednje dve godine radi na povećanju bezbednosti LGBT populacije na teritoriji Srbije.

 

Vaši Komentari
Treba ubaciti poglavlje o tome kako se treba ponasati da se ne izazivaju nasilnici i kojekakve budale. Treba govoriti o promeni ponasanja, tj., o tome da oni koji su feminizirani da ne treba da se ponasaju tako vec u granicama normale, tj nekih vidova ponasanja koji nece izazivati. Iako je vecina gej populacije, mislim na muskarce, nije feminizirana, za one koje jesu potrebno je da shvate da moraju nekad da malo porade na tome da se ponasaju prikladnije.
BG · 21.10.2017, 7:14
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi