Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Nikola Zurovac, ambasador Srbije u Poljskoj, smenjen je danas na sednici Vlade Srbije.

www.b92.net  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 20. MAY 2021
Nikola Zurovac

Kako prenose mediji, Zurovac je pismo potpisao dan uoči posete Nikole Selakovića Poljskoj, što je naišlo na negativnu reakciju tamošnjih konzervativnih vlasti, zbog čega je navodno otkazana poseta šefa srpske diplomatije.

Nikola Selaković danas je izjavio da povod za opoziv ambasadora Srbije u Poljskoj nije bio u sadržini pisma koje je potpisao, već u tome što o svom postupku nije obavestio ministra, kojem odgovara za svoj rad.

"Ambasador nikoga nije obavestio o tome. Mi ne govorimo o predmetu pisma i njegovoj sadržini. Da izbegnem sve insinuacije, nije u pitanju sadržina pisma, već propust ambasadora Srbije što pristupa nečemu o čemu ne obaveštava onoga kome odgovara za svoj rad", rekao je Selaković i dodao da šta god da je Zurovac potpisao, a da nije pitao, može da naruši neki odnos i to je problem, prenose mediji.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi