Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Muzika

Neuzvraćena gej ljubav postala hit na YouTube!

q.hr  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 15. JUL 2013

Muzičar Stiv Grand odlučio se na jedan prilično rizičan potez u karijeri te je objavio pesmu i video spot s gej tematikom.

Pokazalo se kako je ovaj talentovani mladi muzičar napravio ispravnu stvar jer je u vrlo kratkom roku njegov video pogledalo preko milion korisnika YouTube-a!

Pesma "All American Boy" napisana je u neku ruku autobiografski te prikazuje gej muškarca koji "krivo čita" znakove svog strejt prijatelja te nakon kratkog i slatkog poljupca postaje jasno kako je to sve bila samo zabava: "Bio sam trinaestogodišnjak u kampu te je jedan od mojih savetnika pokazao zanimanje za mene, bio je topao i jak. To zanimanje nije bilo seksualno već prijateljsko i zbilja me potreslo. Ostavilo je duboku bol u mom srcu", priznao je 23-godišnji pevač.

Video je koštao 7000 dolara te Grand nije imao nikakvu ideju koliku popularnost će probuditi njegov klip u kom ne samo da je prikazao gej priču nego je u stvarnosti i priznao da je gej. Poruke koje je dobijao, a koje su dakako bile pozitivne iz raznih medija, pa tako i društvenih mreža, dirnule su ga na poseban način jer je znao da će priča ispričana iz gej perspektive dodirnuti ljude svih seksualnosti.

"Nisam plačljivko, ali otkad je sve ovo počelo zaista sam bio dirnut jer je toliko osoba osetilo što sam ja osetio, prošli su kroz to isto kako sam i ja prošao", istakao je mladi pevač te izjavio kako su njegovi roditelji, nakon što su otkrili da je gej sa 15 godina, rekli kako mora ići na terapiju kako bi se "izlečio od te bolesti".

Napomenuo je kako je bio svestan rizika te da je došlo vreme za hrabrost: "Svet se ne menja ako niste iskreni. Reskiram u više pogleda, ali zaista ne postoji niti jedan drugi izbor nego biti hrabar. Ne ispričati ovu priču značilo bi smrt moje duše. To je sve u šta verujem. Svi smo jednom patili za nekim koga nismo mogli imati", izjavio je Grand na svojoj Fejsbuk stranici.

Njegova priča doslovno je osvojila Ameriku koja, otkad je Vrhovni sud ukinuo DOMA i Prop 8, biva još više otvorena prema LGBT osobama.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi