Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Muškarac iz Misisipija silovan kao tinejdžer tokom terapije izlečenja od homoseksualnosti

q.hr  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 02. SEP 2014

Muškarac iz Misisipija tvrdi kako je kao tinejdžer silovan kako bi ga izlečili od homoseksualnosti, javlja Pinknews.

ef Vajt, LGBTIQ aktivista koji je na čelu Rainbow centra u Misisipiju, autovao se svojoj porodici 1996. godine dok je bio učenik religiozne Bethel Baptističke škole.

Sudeći prema navodima Nacionalnog Centra za Lezbejska Prava (NCLR), Vajta su poslali na terapiju kod savetnika koji ga je navodno silovao i seksualno zlostavljao kroz period od tri godine i to sve u svrhu "izlečenja". Savetnik je jednom nedeljno primao Džefa u svojoj kancelariji i seksualno ga zlostavljao kako bi ga uverio da je biti homoseksualac manje bolno od potiskivanja seksualne orijentacije.

Vajt je rekao: "Nakon što sam odrastao i svedočio o mnogim takvim slučajevima korekcije seksualnosti od strane crkve, shvatio sam da je moja dužnost suprotstaviti se svima koji su mi naškodili. Govoreći o svemu što mi se dogodilo nadam se da ću osvetleti tamu koja se tako lako skriva u crkvama te da više niko neće osetiti bol koju sam ja morao trpeti."

NCLR je podneo prigovor u kancelariji šerifa okruga DeSoto.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi