Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Moskva:Novi gradonačelnik, staro ne gejevima

mondo  ·  Moskva  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 25. NOV 2011

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin, kao svojevremeno njegov prethodnik Lužkov, ponovio je svoje protivljenje održavanju parade ponosa u ruskoj prestonici.
"Moje mišljenje nije se promenilo", rekao je Sobjanin za radio "Eho Moskvi".

On je dodao da je većina Moskovljana protiv organizovanja parade ponosa i da njihovo mišljenje treba poštovati.

Sobjaninov prethodnik Juri Lužkov nekada je opisao paradu ponosa kao "satanistički događaj", prenosi RIA Novosti.

Njegova izjava je usledila dan nakon što je gradska skupština Petrograda (Sankt Peterburga) odgodila debatu o predlogu zakona koji predviđa novčane kazne za promociju homoseksualnosti, nakon što se političari nisu mogli saglasiti o njegovim "pravnim definicijama".

Predlog zakona, koji je usvojen skoro jednoglasno u prvom čitanju i koji je trebalo da bude usvojen kao zakon prošle srede, zabranjuje svaki događaj koji uključuje homoseksualce.

Ukoliko bude usvojen vlasti će moći novčano da kazne sa oko 1.600 dolara "javne aktivnosti koje promovišu sodomiju, lezbijstvo, biseksualnost i transeksualizam".

Amnesti internešenel osudio je predlog zakona kao "prikriveni pokušaj" podstrekivanja diskriminacije homoseksualne populacije u Petrogradu.

Svaki pokušaj održavanja (zabranjene) gej parade u ruskoj prestonici završio se neredima

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi