Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

"Merlinka" poručuje: Život je kabare

merlinka.com  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 04. DEC 2013

Peti Međunarodni festival LGBT filma "Merlinka" održaće se od 12. do 16. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda pod sloganom "Život je kabare".

Slogan ovogodišnjeg festivala promoviše ideju da je uprkos homofobiji, nasilju, netoleranciji i diskriminaciji život lep i pun lepih događaja za pamćenje, od kojih su neki završili i na filmskom platnu.

Ove godine Gej lezbejski info centar i Dom omladine Beograda, kao organizatori festivala, pripremili su bogat program koji sadrži 55 kratkih, igranih i dokumentarnih filmova iz više od 25 zemalja sveta.

Nakon Beograda, festival "Merlinka" će u 2014. godini gostovati u Sarajevu i Podgorici.

Među njima treba posebno izdvojiti belgijski film "Mixed Kebab" o mladom Turčinu koji odlučuje da živi sa drugim muškarcem umesto da se oženi, američki dokumentarac "I am Divine" o legendarnom Glennu Milsteadu poznatijem kao Divine, zvezdi ranih radova Johna Watersa, turski dokumentarac "My Child" o roditeljima LGBT dece i njihovom aktivizmu u Turskoj, grčki igrani film "The Guide" o turističkom vodiču koji vodi grupu studenata arhitekture kroz Atinu, španski igrani film "For 80 days" o ljubavi dve prijateljice iz mladosti između kojih se javlja ljubav posle 50 godina, izraelski igrani film "Snails in the Rain" o mladom studentu koga progoni anonimno ljubavno pismo poslato od strane drugog muškarac, nemački dokumentarac "Rent Boys" o muškarcima seks radnicima iz Berlina u režiji Rose von Praunheim i mnogi drugi.

Kao i prethodnih godina, festival Merlinka i ove godine dodeljuje nagradu "Dorotina cipelica" za najbolji kratki film. Detaljan program pete "Merlinke" dostupan je na zvaničnom sajtu festivala.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi