Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Filmovi

Merlinka festival: Večeras Man for a day i Snails on the Rain

merlinka.com  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 15. DEC 2013

Nakon tri dana festivala, večeras su na repertoaru dva filma, dugometražni film Man For A Day i dokumentarac Snails on the Rain.

Od 19h, u velikoj sali Doma omladine pogledajte film Muškarac za jedan dan. Film je režirala Katarina Peters.

Pojavljivanja na scenama širom sveta aktivistkinje za rodna pitanja Diane Torr su legendarna. Tokom zadnjih trideset godina fokus performansa ove umetnice bio je eksploracija umetničkog, teoretičkog kao i praktičnog aspekta rodnog identiteta. Katarina Peters je učestvovala i posmatrala radionicu u Berlinu koju je Torrova držala, a u kojoj je grupa slobodoumnih žena bila udružena u tome da otkriju tajnu muškosti. Šta je ono što čini muškarca muškarcem a ženu ženom. Gde je najpreciznije rodni identitet formatiran? Koliko je u svemu tome priroda a koliko uzgoj? Svaka od radionica Torrove predstavlja otvoreni laboratorijski eksperiment u društvenom ponašanju u kome se postavlja pitanje. Publika ima uvid u intimni život učesnika radionice pre, tokom i nakon njihove transformacije u novopronađene ljude.

Od 21h, u velikoj sali Doma omladine pogledajte izraelski film Puževi na kiši.

Tel Aviv, leto 1989. Boaz, prelep i primamljiv student lingvistike dobija anonimna ljubavna pisma pisana od strane muškarca koja potkopavaju njegov seksualni identitet i mešaju se u miran ljubavni život koji ima sa svojom devojkom.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi