Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Filmovi

Merlinka 7 – otvoren konkurs za filmove

merlinka.com  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 28. FEB 2015

Međunarodni festival queer filma „Merlinka" počeo je da prima filmove koji konkurišu za takmičarsku selekciju na sledećem, sedmom po redu festivalu, koji će se održati od 10. do 14. decembra 2015. godine u Domu omladine Beograda.

Festival je posvećen filmovima koji se bave gej, lezbejskim, biseksualnim, transseksualnim, interseksualnim i queer temama. U takmičarskom programu biće prikazani kratki filmovi iz celog sveta, a stručni žiri će najboljem kratkom filmu dodeliti nagradu „Dorotina cipela" i novčanu nagradu u vrednosti od 1000 dolara. Pored takmičarskog programa u okviru festivala biće prikazani prateći dokumentarni, igrani program i retrospektive.

Filmski stvaraoci, kao i studenti filmskih umetnosti, mogu da prijave svoje filmove, koji sadržajno spadaju u okvire festivala, do 1. septembra 2015. godine. Formular za prijavljivanje se nalazi na sajtu festivala www.merlinka.com.

Festival organizuje Gej lezbejski info centar (GLIC) u saradnji sa Domom omladine Beograda.

 

Vaši Komentari
Mogao bi neki domaći kratki LGBT film da se nađe u selekciji festivala. Evo, to je moj mali apel domaćim filmadžijama da snimaju više...
Beograd · 28.02.2015, 14:18
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi