Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Filmovi

Marvel i stripovi: Stiže prvi transrodni superheroj

www.bbc.com/serbian  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 04. JAN 2020


Marvelov filmski univerzum će uskoro dobiti prvog transrodnog superheroja. "I to veoma uskoro. Reč je o filmu koji trenutno snimamo", izjavio je direktor Marvel studija Kevin Fejdž na Njujorškoj filmskoj akademiji. Na pitanje fana da li postoje planovi za više LGBT likova u Marvelovim filmovima, a "posebno transrodnih", Kevin je odgovorio: "Da, apsolutno. Da".

Inače, ove godine će u filmu Večni (The Eternals) biti predstavljen prvi gej lik u Marvelovim filmovima. Spekulisalo se i ranije da će u "četvrtoj fazi" Marvelovog filmskog univerzuma - događajima nakon Avendžers infiniti sage - pojaviti i transrodni lik.  O tome je pričao i Fejdž. "Pogledajte uspeh filmova Kapetan Marvel i Crni panter. Želimo da naši filmovi budu odraz fanova i da svaki pripadnik naše publike u svetu oseti da na ekranu ima svog predstavnika", izjavio je ranije direktor Marvela.

U julu prošle godine sajt Giks Vorldvajd je objavio da Marvel traži trans ženu za projekat koji će biti sniman 2020. godine. Kako navode, to bi mogla da bude Sera - pripadnica grupe muških anđela nazvanih Anchorites, a koja je preuzela ženski identitet. Njen lik se nedavno pojavio prvi put u Marvelovim stripovima - i to u pričama o Toru. Sledeći Torov film - Ljubav i munja - trebalo bi da se u bioskopima pojavi 2021. godine. Tesa Tompson, koja u filmovima o Toru glumi Valkiru - na kraju poslednjeg filma o Avendžersima preuzela je presto Novog Azgarda. "Kao novi kralj, moraće da pronađe sebi kraljicu", objasnila je Tompson deo zapleta novog filma. Inače, njen lik je u filmovima biseksualne orijentacije.

Pre tog filma u bioskope stižu Večni - priča o drevnoj rasi sa supermoćima. U tom filmu igraju Anđelina Džoli, Ričard Maden i Kit Harington iz Igre prestola, Kumail Nandžijani, Selma Hajek i Brajan Tajri Henri. Kevin Fejdž je potvrdio da će se u tom filmu pojaviti prvi gej lik Marvelovog filmskog univerzuma. "Oženjen je i ima porodicu, ali to je samo deo onoga što je on", izjavio je Fejdž prošle godine.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi