Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Majkl Kirbi počasni član Gej-strejt alijanse

beta  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 14. NOV 2014

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi postao je danas počasni član beogradske nevladine organizacije Gej-strejt alijansa (GSA).

Čini mi se da u Srbiji raste svest o tome da ljudska prava imaju mnogo dimenzija, i da su LGBT prava deo ljudskih prava, rekao je Kirbi prilikom svečanog uručenja članske karte u sedištu GSA u Beogradu.

On je ocenio da se ta NVO devet godina bavi teškim poslom i da je za to vreme ostvaren napredak, istakavši da pod tim ne podrazumeva samo Paradu ponosa, na kojoj je bilo "više policije nego učesnika".

Predsednik GSA Lazar Pavlović podsetio je da je Kirbi prošli put posetio tu organizaciju zbog "brutalnih pretnji" koje su upućene njenim članovima, i izrazio zadovoljstvo što ovog puta dolazi sa "boljim i lepšim povodom".

 

Vaši Komentari
Ne samo da smo osudjeni da slusamo parole domacih LGBTIQ politicara vec se tom neustimanom horu spremno pridruzuje i americki diplomata Kirbi. U kom je stanju njegova svest kada pravi procenu o srbijanskoj kolektivnoj svesti, teskom poslu i ostvarenom napretku GSA? Zarobljena u fetisu otac-sin? Meni je iskreno drago da su se Majkl i Laza tako nasli ali zaista kakve to veze ima sa LGBTIQ zajednicom Srbije?
Dedinje, Srbija · 20.11.2014, 0:10
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi