Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Lunaček: Zabrana Parade blamaža za srpsku vladu

tanjug  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 04. OCT 2012

Predsedavajuća LGBT Intergrupe u Evropskom parlamentu Ulrike Lunaček ocenila je danas da je zabrana "Parade ponosa" u Beogradu blamaža za srpsku vladu.

"Ako jedna vlada, gde god u Evropi, danas nije u stanju da omogući jednu miroljubivu, veselu i lepu paradu građanima svog glavnog grada, onda je to dokaz poraz odgovornih političara", navela je ona u saopštenju.
Lunačekova je kazala da je nerazumljivo što je premijer Ivica Dačić zabranu Parade okarakterisao pobedom Srbije i ocenila da Dačić, kao ministar unutrašnjih poslova, treba da se brine kako bi omogućio građanima pravo na okupljanje.

Neuspeh u tome nije nikakva pobeda za Srbiju, već suprotno tome, težak neuspeh prema Srbima, rekla je Lunačekova, koja je i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi