Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Muzika

Lordi, "Daft Punk" i gej brakovi obeležili Gremije

tanjug  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 27. JAN 2014
Na ceremoniji se venčalo 33 para, među kojima je bilo i gej parova

Francuski elektronski didžej duo Daft Punk i tinejdžerka sa Novog Zelanda Lordi osvojili su najvažnije Gremi nagrade na sinoćnjoj ceremoniji. Istovremeno, prvi put u istoriji američkih nagrada 33 para, kako istog pola tako i mešovitog, venčala je Kvin Latifa uz himnu za gej prava dvojca Maklmor i Rajan Luis "Same Love". Madona se pokavila u belom odelu i sa kaubojskim šeširom kako bi zatvorila ceremoniju uz numeru "Open Your Heart".

Glamurozno okupljanje muzičke industrije okupilo je i dvojicu preostalih Bitlsa - Pola Makartnija i Ringa Stara koji su zajedničkim nastupom obeležili 50 godina od proboja benda na američku televiziju.

Duo "Daft Pank" otišao je kući sa Gremijem za album godine "Random Access Memories" i snimkom godine za "Get Lucky". "Daft Punk" su 1990-tih formirali Tomas Bangalte i Gi Manuel de Omem Kristo i pioniri su elektronske densk muzike koja je nedavno progutala američki mejnstrim pop.

Bitlsi su obeležili poal veka od dolasak u Ameriku, a Gremijima je prisustvovala i Joko Ono

Lordi, 17, osvojila je Gremija za pesmu godine sa hitom "Royals".

Maklmor i Rajan Luis dobili su Gremija kao najbolji novi muzičari i tri druge nagrade u rep kategorijama.

Sinoćnja dodela Gremi nagrada, 56. po redu, protekla je u znaku novajlija budući da je veći broj nagrada od 82 kategorije otišao u ruke novih, mladih umetnika.
Kejsi Musgrejvs, 25, dobila je nagradu za najbolji kantri album "Same Trailer Different Park" dok su rokeri "Imagine Dragons" najbolji rok izvođači.

Makartni, 71, udružio se sa bivšim članovima grupe "Nirvana" kako bi dobio Gremija za najbolju rok pesmu za "Cut Me Some Slack".

Na sinoćnjoj dodeli nastupili su i Bijonse sa suprugom, reperom Džej Zijem, "Nine Inć Nails", "Queens of the Stone Age", Dejv Grol...

Imagine Dragons su dobili Gremi kao izvođači godine

Američki muzičar Herp Alpert dobio je nagradu u kategoriji najbolji instrumental album (Steppin'Out), dok je u kategoriji za najbolji pop album nagradu dobio Bruno Mars za pesmu "Unorthodox Jukebox", a za najbolji dens snimak priznanje je dobio Zedd (Zedd featuring Foxes) za numeru "Clarity".

Kao najbolji rok izvođač nagrađen je bend Imagine Dragons (Radioactive).

 

Vaši Komentari
Lordi su metal grupa iz Finske koja je pobedila na ESC 2006. :D A Lord je ona mala sto peva Royals :D
Pancevo · 28.01.2014, 17:47
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi