Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

LGBT aktivisti: MOK odbio sastanak

beta  ·  rusija  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 30. OCT 2013

Ruski gej aktivisti rekli su da je novi predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah odbio da se sastane sa njima za vreme posete Sočiju.

Aktivisti organizacije LGBT Network u saopštenju su napisali da je Bah odbio njihov predlog da se vide u Sočiju i ponudio im da se sastanu u sedištu MOK u Lozani. Oni, takođe, tvrde da već dve nedelje pokušavaju da dogovore sastanak sa predsednikom MOK.

Portparol MOK Mark Adams napisao je u saopštenju da će aktivisti moći da se dođu ove nedelje u Lozanu i da se raduju tom sastanku.

Ruski zakon o zabrani netradicionalne seksualne propagande među maloletnicima izazvao je oprečne reakcije u svetu. Veruje se da bi upravo taj zakon trebalo da bude glavna tema sastanka.

Zimske igre u Sočiju održaće se od 7. do 23. februara 2014. godine. U sredu je obeleženo 100 dana do početka Igara, a upravo tim povodom Bah ove nedelje boravi u Sočiju.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi