Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Lari King prorekao veliki poraz svima koji se protive LGBT pravima

q.hr  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 31. MAR 2014

Lari King, ikona američkog televizijskog novinarstva, gostovao je u emisiji Dejva Rubina gde je govorio o svojim predviđanjima za američku politiku.

Govorio je o aktuelnostima u američkoj unutrašnjoj i spoljnjoj politici te je analizirao istoriju borbe za ljudska prava.

Prisetio se pokreta za građanska prava iz 1950-ih i 1960-ih te ga povezao s današnjom borbom za LGBT prava.

"Pitanje gej prava je pitanje građanskih prava, a sve one koji se protive ovoj činjenici čeka veliki poraz", poručio je King svim domaćim i inostranim podržavateljima porodičnih vrednosti.

Novinar se osvrnuo i na predsedničke izbore u SAD-u 2016, kazavši: "Sada imamo crnog predsednika. Imaćemo i gej predsednika. Imaćemo i žensku predsednicu. Život se menja, a političari mu se moraju prilagoditi - ili će u suprotnom izgubiti", kazao je King koji se već godinama aktivno zalaže za LGBT prava.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi