Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Labris obeležio 18 godina postojanja

telegraf  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 12. DEC 2013
Foto: Telegraf

Labris je najstarija LGBT organizacija u Srbiji koja nastoji da osnaži LGBT zajednicu i da smanji predrasude o osobama koje joj pripadaju.

Labris, organizacija za lezbijska ljudska prava sinoć je obeležila Međunarodni dan ljudskih prava i 18. rođendan u Kulturnom centru "Grad".

Ova organizacija dodelila je i nagrade saradnicima za doprinos radu Labrisa 2013. godine. Između ostalih, nagrade su dobili: ambasada kraljevine Holandije za podršku i ukazano poverenje, ambasada Sjedinjenih Americkih Država, za veliku i nesebičnu podršku, kao i Nacionalni demokratski institut, za doprinos organizacionom razvoju Labrisa.

Nagrade su dodeljene i Rekonstrukciji Ženski fond za zastupanje prava lezbijki u Ženevi, Dušici Popadić i Ljilji Bogavac iz Incest trauma centra za doprinos jačanju lezbijske zajednice u Srbiji.

Foto: Telegraf

Zorici Mršević, savetnica u Institutu društvenih nauka nagrađena je za doprinos u izradi Nacionalne strategije i borbu protiv grafita mržnje u 2013. godini, Miroslava Vuković za uspešnu saradnju na Priručniku za savetodavni i psihoterapijski rad sa osobama drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne, a Andrej Obradović za iskazanu hrabrost u iznošenju ličnih priča u okviru projekta "Živa biblioteka".

Labris je najstarija LGBT organizacija u Srbiji i jedna od najstarijih u regionu. Osnovana je 1995. godine i ima značajno iskustvo u radu sa osobama drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne. Ova organizacija nastoji da osnaži LGBT zajednicu i da smanji predrasude o osobama koje joj pripadaju. Nagrade koje Labris uručuje izradila je vajarka Marija Kućan iz udruzenja Prostor.

 

Vaši Komentari
Cestitam postojanje organizacije, ali cinjenica da i posle 18 godina postojanja i delovanja na teritoriji Srbije i Beograda ne vidimo pomak u postovanju prava LGBT zajednice mislim da govori sama za sebe i tu dalje nema sta komentarisati.
Dedinje, Srbija · 12.12.2013, 10:09
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi